224kablo
Sektörel

Yerli malı yurdum insanı

Sayın Türkiyeli Vatandaşım, Uzun zamandır bölgemiz merkezli gelişmeler malumunuz, 
Basitçe İsrail, İngiltere, Amerika olarak 3lü müttefik ülke kendi kararları ve çıkarları ekseninde düşünen 50-100 yıllık projeler yaparak uygulamaya başlayan aksayan kısımlarını revize eden veya çok zorlanırlarsa  bir süre erteleyen ancak asla vazgeçmeden sürdüren bir yapı olduğunu sanırım hemen hepimiz biliyoruz.
 Bölgemizdeki tüm ülke liderlerini yolsuzlukla, diktatörlükle ve katillikle suçlayarak istedikleri biçimde operasyonlara zemin hazırlayan, sonrasında da  istediği ülkenin başbakanını değiştiren değiştiremediğini suikastlarla yok eden hatta gerekirse idam eden ve  istediği terörü hortlatan faaliyetlerini yıllardır izliyoruz, ancak yaptıklarına tepkileri azaltmayı hatta önemli ölçüde meşrulaştırmayı bile uzun süre başardılar da diyebilirim, fakat son yıllarda özellikle ülkemiz ekseninde yapılmaya çalışılanlar başarısız oldukça amaçları da daha net anlaşılmaya başlandı.
Dolayısıyla artık Türkiyeli olan hemen herkes bizim gideceğimiz başka bir yer yok bu güzel ülkemize sahip çıkmalıyız bilincinde olduğunu görüyorum, bu ciddi bir farkındalık ciddi bir mesafe.
      Değerli Volt okuyucuları ve Enerjisi yüksek insanlar,  Allah aşkına okumadan, yurt dışına çıkmadan, sivil toplum örgütlerine girmeden, alış veriş yapmadan yani kendimizi geliştirmeden farkındalığımızı arttırmadan  neler olup bittiğini anlamamız mümkün olur mu  tabi ki olmaz. Peki bütün bunlar nasıl olur elbette imkanlarımız varsa yani zengin olursak bunlar olur.

Peki nasıl zengin oluruz?
İnovatif, teknolojik, özgün tasarım ve katma değeri yüksek ürünler Üreterek ihracat yaparsak olur.

Peki bunu nasıl yapabiliriz?
Akıllı, Şuurlu, Çalışkan ve tasarruflu olursak olur, sayın vatandaşım Akıllı, Şuurlu Çalışkan insanın davranışı özellikle yerli malı üretiminde kendini göstererek, mümkün olduğunca kaliteli, özgün ve estetik ürünler üretmek olmalı.
Tüketiciler ve uygulayıcılar tarafından ise %80 oranında kaliteyi  yakalamış ürünleri tercih etmeleri ve daima bu  bilinçle hareket etmeleri gerekir.
Bu sayede yerli markalar gelişecek ve ihracatımız artarken ithalatımızda azalacaktır.
Kazanan müteşebbislerimiz daha iyi ve daha çok üreterek gurur duyacağımız markalar haline geleceklerdir.
Bu durum üreticileri eleştirmemize engel değildir sadece can güvenliği riski taşıyan ürünlerde daha dikkatli olunmalıdır.
Arkadaşlar özellikle şunu belirtmek istiyorum, yerli üretilen kalite sorunu olmayan ürünler varken gösteriş için yabancı markaları tercih etmek bilgisizlik ve Şuursuz davranmaktır.
Şimdiye kadar bu tür hataları hepimiz çokça yaptık çünkü bizler hiçbir zaman düşmanlıktan savaştan yana olmadık, şimdi olmalıyız da demiyorum sadece Ülkemizi ve kendimizi korumanın gelişmemizin gereği yerli üreticiyi desteklemek gerektiğini söylüyorum.
Muadili ürün ülkemizde üretilmiyorsa dost ülkelerin markalarını tercih etmeliyiz, ancak muadili ürün Ne ülkemizde nede dost ülkelerde yoksa ve bu bir ihtiyaçsa elbette alırız.
Ayrıca Yerli üreticiyi destekleyen anlayışı suistimal edenler olacaktır ancak istisnalar ana gayeyi değiştirmez.
Daha bilinçli, daha huzurlu, daha güçlü bir Türkiye hem bize hemde dünyaya gerekli.
İnançlı, Zeki, Çalışkan, pratik ve merhametli olan bu millet, Dünyada yaşanan, Haksızlığın, açlığın, susuzluğun, vicdansızlığın, tecavüzlerin, cehaletin bitirilmesi için kendini sorumlu tutan tek millettir, er yada geç bu millet amacına muvaffak olacaktır.

Yerli üretim nedir? 
Yerli sermaye ile ülkemizde üretilen en az %51 ‘i yerli olan ürünler yerli malı belgesi almayı hak ediyor, Ayrıca yabancı sermaye ile ülkemizde yapılan yatırımlarla üretilen ürünlerle aynı oranda yerli girdilerle üretilmesi halinde yerli malı sayılıyor.Asıl sorun şurada ülkemizde üretiliyor olmasına rağmen muadili olan ithal ürünlerin tercih edilmesi ülkemize zarar vermektedir.
Üreticimizi desteklemediğimiz gibi kösteklediğimizi bilmeliyiz.
Saygılarımla 
Şinasi GÜNEŞ.