224kablo
Köşe Yazıları

YENİ YIL, YENİ UMUTLAR…

2019 un ilk günlerinden herkese merhabalar. Hayatımızın koca bir yılı nı daha geride bıraktık. Yaşama dair, yaşımıza dair ne varsa geride kaldı. Hepsi birer anı olarak belleklerimizde yaşayacak. Süregelen hayatımızda artık bizi yeni başlangıçlar ve yeni hedefler bekliyor.
 Kaygılarımızı ve pişmanlıklarımızı bir kenara bırakıp yeni yollar açmak durumundayız. Hepimiz şirketlerimizde yıl sonu sayımı yaparız. Depomuzda ne olduğunu bilmemiz çok önemlidir. Tüm sağlam ürünleri sayıp temizleyip yeniden raflara dizeriz. Kalan çürük, kırık, yıpranmış ne varsa atar, yeni yıla temizlenmiş ve tazelenmiş olarak başlarız. 
Peki biz yeni yıla hazır mıyız? Depomuzu nasıl itinayla temizleyip çürüklerden arındırıyorsak, hayatımızda geçmişe ait ne kadar olumsuzluk varsa aynı oranda arındırmamız gerekiyor. Yeni başlangıçlar için değişmez kural eskiden vazgeçmektir. Çünkü geçmişin yükleri ve geleceğin kaygıları düşüncelerimizi bulanık bir suya çevirir.
 Bir hayatın içinde acı, başarısızlık, hayal kırıklığı ve üzüntü yoksa o hayatın bir hikayesi yoktur. Olumsuz gibi gözüken ve genellikle yaşamaktan kaçınılan duygular gerçekte insanı geliştirir. Dolayısıyla geçmişte yaşadığımız tüm olumsuzluklar koca bir tecrübe olarak önümüzde duruyor. Zamanımızı ve enerjimizi başarısızlıklarımızı düşünmeye harcayamayız.
 Özetle, yeni yılda artık tecrübeleri önümüze koyup bireysel anlamda kendimize ve işimize ne katarız ‘ın muhasebesini yapmalıyız. Bizim işimiz bugünü yarına taşımak, bugünün altında yok olmak değil. Çünkü bizi yarınlarda bekleyenler var.
2018 yılında ülkemize yapılan ekonomik saldırılar ve dünyada ağırlaşan ekonomik koşullar maalesef en fazla bizim sektörümüzü etkiledi. Döviz krizinin tetiklediği şok faiz artışları gerek ticari kredide gerekse tüketici kredisinde çöküşlere sebep oldu. Bunun sonucunda en çok etkilenen sektör maalesef inşaat sektörü oldu. Elektrik sektörünün hali hazırda dinamosu olan inşaat sektörüne önemli ölçüde bağımlı olması, sektörümüzün kırılgan bir yapıya dönüşmesine sebep oldu.
2018 de yaşanan bu gelişmeler,2019 da devem etmeyecektir diye düşünüyorum. Yaşadıklarımızdan ders alıp, Artık içinde bulunduğumuz durumu anlamak, ayakta kalma stratejilerimizi geliştirmek ve her şeyden önemlisi her zamankinden daha çok çalışmamız gerecektir.
Zira işletmelerimizin ayakta kalabilmesi için öncelikle sağlam bir vücuda sahip olmamız gerekiyor. Sonrasında içinde bulunduğumuz durumun çıkış nedenlerini ve boyutlarını bilirsek o zaman karşımızdaki gücün nasıl bir şey olduğunu çok daha iyi anlar o na göre önlem alırız.
Bu nedenle Alıştığımız şirket yönetim anlayışlarıyla artık ne hayatta kalmamız ne de başarılı büyüme ve karlılık fırsatları yakalamamız mümkün gözükmüyor. Kafalarımızı ve yönetim tarzlarımızı radikal bir şekilde değiştirmemiz şart.
Dinamik bir ülkeyiz her şeye rağmen. Dünyanın en iyi ülkesiyiz hiç şüpheniz olmasın. Devletimizin ekonomik anlamda yaptığı reformlara ilaveten, bizimde üzerimize düşeni yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Velhasıl, Ensenizi karartmayın. Evet sıkıntılarımız var, ama bu sıkıntıları aşmak için ülke olarak inanılmaz bir potansiyele sahibiz. Felaket tellallarına kulak asmayın. Hiç hız kesmeden, aşkımızı sevdamızı heyecanımızı yitirmeden, karşımıza çıkan sorunları da kararlılıkla istişareyle, dayanışmayla çözerek yolumuza devam edeceğiz… 
Volt gazetesinin 1. Yaş gününü kutlar, sektörümüze katkılarından dolayı tebrik ederim…
2019 yılı ‘nın ülkemiz, ailemiz ve hepimiz için mutlu ve başarılarla dolu bir yıl olması dileğiyle…