224kablo
Sektörel

YARIM ASRI GEÇEN TECRÜBE; GÜLPA ELEKTRİK

Günümüzde üretim tesisi, mağazası ve şubesiyle elektrik sektöründeki istikrarını sürdürmekte olan Gülpa Elektrik’in hikâyesi neredeyse 60.yılına girecek. Farklı ülkelere gerçekleştirilen ihracatın yanısıra ülkemizde de önemli bir pazar ağını koordine eden Gülpa’nın günümüzdeki yetenekli yöneticisi Mustafa Adıgüzel, şirketin elektrik sektöründeki saygınlığını devam ettiriyor.

Gülpa Elektrik’in hikâyesi, baba Hacı Mehmet Adıgüzel’in 1962 yılında Kazancı Aydınlatma’da sektöre ilk girişiyle başladı. Sektör içerisinde geçen yıllar içerisinde önemli bir tecrübe kazanan Mehmet Adıgüzel 1976’da ilk firmasını kurdu ve o dönemin şartlarında cesaretle imalatçılığa başladı. Uzun süren Peşel Boru imalatının ardından Aydınlatma grubuyla sektördeki ticari hareketliliğini bir tık daha üste çıkardı.

Gülpa Elektrik Şirketleşti

Şirketin günümüzdeki ortağı ve aynı zamanda deneyimli yöneticisi Mustafa Adıgüzel ise daha ilkokul çağlarındayken babasının yanında çalışmaya başladı. 2002 yılında Limited Şirketi olarak Gülpa ismiyle elektrik sektörünün kalbinde yer alan firma, imalatın ile birlikte toptan elektrik malzemelerinin satışı için yurt genelinde önemli bir Pazar ağı oluşturdu. 2008 yılında ise ithalat hizmetleri şirket bünyesine dâhil edildi.

ADI Lighting Markasını Oluşturdular

Elektrik sektörünün önemli markalarından oluşan toptan elektrik malzemelerinin satışıyla ilgili yurt içinde önemli bir Pazar ağı oluşturan Gülpa Elektrik, 2008 yılında yeni bir tecrübeye daha imza attı. ADG Lighting isimli markasını oluşturan Gülpa Elektrik, özellikle yurtdışına Cat5, Cat6, Panel Led, Copled ve Led Projektör armatürleri ithalata başladı. Bunların yanı sıra TMS Armatürler, Etanj Armatürler ve Mekanik Balastları yıllardır çalışmakta oldukları müşterilerine satışını gerçekleştiriyorlar.
İstanbul Galata/Karaköy firmalarından olan Gülpa Elektrik bünyesinde satışı yapılan markalar arasında şu firmalar bulunuyor; Philips, Osram, General Electric, Viko, Öznur Kablo, Günsan, Nade, Siemens, Prysmian, Hes Kablo, Makel ve Audio.

Hem Yenilikçi Hem De Canlı Bir Firma

Ticari hareketliliğin yanısıra sektördeki “yenilikçi firmalar” kategorisinde değerlendirilen Gülpa Elektrik, özellikle teknolojik ve iletişim alanlarındaki gelişmelere duyarlılık göstererek kurmuş olduğu web sitesi ve tanıtım belgeselleriyle müşterilerine ve sektörüne duymuş olduğu saygıyı gösteriyor. Firma aynı zamanda sosyal medya ağlarından da özel grafik çalışmalarıyla renkliliğini canlı tutuyor.