224kablo
Röportajlar

Yalova’dan Gül Elektrik

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Ben Ahmet Derya Gül, 1965 yılında Yalova’da doğdum. ATMLl mezunuyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Bu işte 3. kuşak olarak kardeşim Cenk Osman, Mustafa Meriç kardeşlerim ile birlikte çalışmaktayız. İşimizin büyük bir kısmı taahhüt ve satış yapmaktır.
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Daha önce farklı bir sektörde faaliyet göstermedim. Çocuk yaşta dedem ve babamın yanında kendi iş yerimizde iş hayatına atıldım.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Nesilden nesile bir firma olmamızdan dolayı çekirdekten yetiştirildim. Aile şirketimizde bu sektörle tanışmam, bu mesleği benimsememde en büyük etken oldu.
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
71 senedir bu işin içindeyiz olumlu bir şekilde bunca senedir bu işi en iyi şeklide yapmaktayız. Personel sayımız yaklaşık olarak 15 kişidir.
İnşaat işlerinde, inşaata başlarken ilk dahil olan biziz. İnşaatın yapımında ki süre zarfında çalışmaların içinde olan tek sektörüz. Bizde firmamızda toplu konutlar ve otel gibi yerlerde taahhüt işleri yapmanın yanı sıra satışta yapmaktayız. 
5. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Şimdilik düşünmüyoruz, şuanda mevcut olan 300m2 yerimizde hizmet vermekteyiz.
6. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Fazlasıyla olumlu geri dönüşler alıyoruz ve bu bizim için çok önemli. Tüm geri dönüşleri dikkate alıyor ve inceliyoruz. Ürün ve hizmet kalitemizi yükseltmek için müşteri ilişkilerimizi en üst seviyede tutmaya özen gösteriyoruz.
7. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir?
Aile şirketi olmamız en önemli özelliğimizden biridir. Uzun yıllardır sektörde müşteri odaklı çalışmayı öncelikte tutuyoruz. Her daim müşterilerini destekleyen, kazancı ve büyümeyi birlikte gerçekleştirdiği bir firma özelliğine sahibiz. İnsanlarımızı aydınlatmayı seviyoruz, çünkü ışık bizim işimiz.
8. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Yalova İstanbul ve Kocaeli’ne hizmet vermekteyiz.
9. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Sektörün geleceğine olumlu bakıyorum. Daha güzel ve daha olumlu bir oluşum içinde sektörümüz. Birlikte hareket etmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Türkiye de maalesef Elektrik'e fazla önem verilmiyor, son zamanlar bir değişim içinde olduğunu görü-yoruz fakat bu yeterli değil. Örneğin dünya standartlarında elektriğin payı %15 ise maalesef ülkemizde %5 civarında(inşaat maiyeti)Bizim kazanmamız gereken %10’u başkaları pay ediyor. Buda bizim sektörün kaybıdır ve ayıbıdır. Çünkü biz rekabet için kendi karımızı feda ediyoruz.
10. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Firmamız 71.yılıdır hizmet vermektedir. Ben de daha önce de bahsettiğim gibi kendimi bildim bile bu sektördeyim.
11. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Gençlerin enerjisi çok iyi satış kısmını olumlu yenilikler getiriyor. Fakat taahhüt kısmını yapan maalesef yok. Yeni neslin sürekli masa başı iş istemesi, bedensel çalışmak istememesi bizi sektör olarak biraz zorluyor.
12. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şu anda çalkantılı olan inşaat sektörünün bu girdaptan çıkması mevcut durumumuzu koruyarak 100. yılımıza sağlam adımlarla ulaşmak şuan en büyük gayemiz.
13. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Kim ne iş yaparsa yapsın; ister masa başı beyaz yaka, ister bedenen işçilik olsun mesleğini sevmeli, yaptığı işi sahiplenmeli, azimli bir şekilde hedef-leri için çalışmalıdır.
14. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Bizim sektörde çalışan tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Şunu kendimize soralım: İnşaat sektörünün en önemli ve en uzun süreli işini biz yapıyoruz ama bunun karşılığını alabiliyor muyuz? Bunu bir düşünelim arkadaşlar.