224kablo
Sektörel

Volt Gazetesi’nden örnek davranış

Birlikten güç doğar
Bursa'da Hemofili hastalarının tedavileri amacıyla kurulan Bursa Hemofili Derneği, Podyum Davet'de basın toplanıtısı düzenledi. Türkiye'de yaklaşık olarak 5 bin hemofili hastası olduğu söylenen açıklamada, destek için bir de yardım konseri yapılacağı duyuruldu.Bursa ve Güney Marmara'da yaşayan ve doğumsal kanama hastalığı olarak bilinen Hemofili hastalarının tedavileri ve hasta yakınlarına bilimsel eğitimler düzenlemek amacıyla kurulan Bursa Hemofili Derneği bir basın toplantısı düzenledi. Hemofili Derneği Kurucu Başkanı Prof.Dr.Adalet Meral Güneş, "Dünya'da her 5 bin doğumdan birinde görülen hemofili hastalığını yaklaşık  5 milyon erkeğin taşıdığına dikkat çekerek,"Derneğin kuruluş amacı Bursa ili ve çevresinde yaşayan hemofili hastalarını bir araya getirmekti. Halk dilinde öksüz hastalığı olarak bilinir. Bizim hedefimiz hemofili hastalarının iyi merkezlerde tedavi olarak, gerek spor gerek beslenme açısından bilinçli olmalarını sağlamak. Derneğimiz, hastaları bir araya getirerek dayanışma sağlıyor ve hastaları bilinçlendiriyor. Karaman Yerleşkesinde ayda 1 toplantı düzenliyoruz, kamplar düzenliyoruz. Çok yol katettiğimizi düşünüyoruz ve ilerlemeye de devam edeceğiz" dedi.
Yardım konseri düzenlenecek
Derneğin 2015-2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Nadide Çelik,"Her yıl ramazan ayında iftar yemeği ve erzak yardımı, ailelerimize yaz kampı, kurban bayramında bağışçıların desteğiyle ailelere kurban eti ve çocuklarımıza bayramlık, çocukların bu yıl ki kışlık kıyafet ihtiyacını karşıladık. 2016'dan bu yana kadınlar gününe özel bir yardım gecesi düzenliyoruz, elde ettiğimiz gelirle de çocuklarımıza kamp bütçesi oluşturuyoruz. Bu yıl 2 Mart'ta düzenleyeceğimiz kadınlar günü konseptli gecemizde Erdem Kınay ve Merve Özbey sahne alacak. Konserden elde edilen tüm gelir ise hastaların tedavisi için kulla anılacak. Tüm bağışçılarımızın ve Bursalıların desteğini bekliyoruz" diye konuştu.
Bursa Homofili Derneği 3 kasım 2015 yılında kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Yönetim kurulu Prof. Dr. Betül Orhaner, Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, Doç. Dr. Melike Sezgin Evim, Özdemir Erdal ve 4M Altın Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altın’dan oluşmaktadır.
Homofili hastalığının maalesef günümüz koşullarında tam olarak bilinmediğine dikkat çekildi. Derneğin kuruluşundan bu yana Hemofili hastalığının tanınmasın adına yapılan çalışmalar paylaşıldı.
Birkaç hayırsever iş adamının katkısı ile hayata geçirmeyi planladıkları ‘Protein Kardeşim Olur musun?’ projesinin de detaylarını aktaran Orhaner, bu projeye destek olmak isteyecek tüm hayırseverlerin de katkılarını beklediklerini söyledi.
Bursa Hemofili Derneği çatısı altında 2016 yılından itibarinden bu yılda üçüncüsünü gerçekleştirecekleri Dünya kadınlar Günü’ne özel Yardım Gecesi organizasyonun da 2 Mart 2019 tarihinde ünlü sanatçılar Merve Özbey ve Erdem Kınay’ı ağırlayacak.
Tüm gelirleri bağışladı!

Yönetim Kurulundan, 4M Altın Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altın homofili hastalığı medyatik bir hastalık olmadığı için çok fazla dikkat çekip önem verilmediğini belirterek. Volt Ailesi olarak destek için Volt Gazetesinin 2018 ve önümüzde ki yılların tüm ilan gelirlerini Homofili derneğine bağışlanacağı tarafından duyurdu. Meslektaşlarına seslenen Altın verilen ilanların reklam ve hayır olarak yine firma sahiplerine geri döndüğünü belirterek ilan vermeleri konusunda çağrı yaptı. 

Bu soğuk kış ayında 17 tane çocuğumuzun kışlık ayakkabı ve mont ihtiyaçlarını Denge Elektromarket Serkan Çalışkan ve 4M Altın Elektrik Mesut Altın karşıladı.