224kablo
İl İl Türkiye

Van Erenoğulları Teknik Elektrik

Van Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır. Konumu ise  38°29′57″K 43°20′55″D koordinatlarıdır.


Yüzölçümü 21,334 km2  olan Van, en kalabalık on dokuzuncu şehridir.  Rakımı ise 1661 metredir. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır. Van ili nüfus bakımından bu bölgenin en büyük ilidir. 2017 sonu itibarıyla nüfusu 1.106.891 kişidir. Kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkari illeriyle, doğudan da İran'la sınırlıdır. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir. 
Van, yüzölçümü açısından Türkiye'nin en büyük illerinden biridir. Büyük bölümü yüksek, engebeli ve dağlık alanlardan oluşan Van'da yerleşmeye elverişli alanlar sınırlıdır. Van ilini etkisi altında tutan sert iklim, başlıca ekonomik uğraş olan tarımsal üretimin çeşitlenip gelişmesine olanak tanımaz. 
Van iklimi karasal iklim olup bitki örtüsü bozkırdır. Van'da kış ayları sert geçer. Kar etkisini yoğun göstermektedir. Kış ayları Van'a en çok yağışın düştüğü aylardır. Van'da yaz ayları genelde kurak ve sıcak olup, Van Gölü'nün etkisiyle biraz serin yaşanmaktadır. Bu aylarda fazla yağış olmaz ama rüzgarlar geniş yer tutar. Bitki örtüsünün bozkır olması küçükbaş hayvancılığı geliştirmiştir.

Van’ın ekonomisi tarım, hayvancılık ve sanayiye dayalıdır.
Van'da tarım alanları yüz ölçümünün %10'unu kapsar. Yetiştirilen başlıca ürünler; Arpa, Buğday, Şeker Pancarı ve Elma yetiştirilmektedir. Ürünler Özellikle Eylül Ayında hasat edilir. Tarım en önemli geçim kaynaklarından olsa da çok kullanılmaz.
En önemli geçim kaynağı olan hayvancılık ise her mevsim kullanılabilir. Özellikle Küçükbaş Hayvancılığın Yetiştiği Van'da yazda her kırsalda hayvan görmek mevcuttur. Yazın yaylara çıkarılan hayvanlar kışın ağıl ya da ahırlara alınır. Türkiye'de en fazla küçükbaş hayvan Van'da bulunur.
Van sanayi bakımından bölgenin üçüncü şehridir. Başlıca fabrikalar: Şeker, çimento, et ve et ürünleri, süt kombinaları ve yemdir. 

Van Gölü veya yöresel adıyla Van Denizi, Tatvan ilçesi sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu oluşan kraterde biriken suların oluşturduğu varsayılan volkanik bir göldür. Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür ayrıca Türkiye’de bulunan en büyük göldür. Gölün tuzlu-sodalı suları, biyolojik çeşitliliği sınırlamaktadır. Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü’nün yüzölçümü 3.713 km²’dir. Van Gölü hem tatlı su hem de deniz ekosistemlerinden farklı bir sucul ekosistemdir. Suları tuzlu ve sodalıdır. Göl su seviyesi iklime bağlı olarak yükselip, düşmektedir. Ancak ortalama olarak denizden yüksekliği 1646 metredir. Gölün ortalama derinliği 171 m, en derin yeri ise, 451 metredir. Gölün doğu bölümünde dört ada vardır. Bunlar; Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adalarıdır. Adalar tarihi ve turistik özelliğe sahiptir ve 1990 yılında Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmişlerdir.

Göl etrafı karadan 430 km.dir. Yöre halkına göre gölde bir canavar yaşamaktadır. Söylentiyi çıkaranların amaçlarının bölgeye turist çekmek olduğu düşünülmektedir.
Van kedisi, iyi bir yüzücü olan, gözleri mavi veya kehribar rengi ya da biri mavi diğeri kehribar olabilen, nadide ve asil bir kedi ırkıdır. Van kedisinin göz rengi üç gruba ayrılır. Her iki gözü mavi (daima turkuaz mavisi), her iki gözü kehribar (Sarı renk ve tonları, çok nadiren kahverengi) ve tek-göz (Heterokromik; yani bir gözü mavi diğer gözü kehribar renkte olanlar) diye gruplandırılır.

Nüfus: 1.106.891 
Rakım: 1661m
Posta kodu: 11000
Yüzölçümü: 
21,334 km²
İl alan kodu: 432
İl plaka kodu: 65

Bu ay ki konuğumuz  Erenoğulları teknik elektrik

Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren 


1 - Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Merhabalar;
Ben Abdurrahman Eren 03.01.1972 Van doğumlu (kimlikte Bitlis asıl Van’dır) ilkokulu Vana bağlı bir köyde ortaokulu ve liseyi Van merkezde okudum. Yüksek öğretimimi 1989-1991 yılları arasında Akdeniz üniversitesi elektrik bölümünde okudum. Ayrıca Anadolu üniversitesi iktisat bölümünü bitirdim.
2 - Firmanızdan bahseder misiniz?
1994 Mart ayında küçük bir yerde başlamış olduğum iş hayatında Van merkezin farklı yerlerinde şirket olarak büyüyerek bugünkü halimize geldik.
Firmamız Erenoğulları teknik elektrik olarak 1994 Mart ayı başların da tek başıma işk adımı attım. Şimdi 15 personel 2100 m2 iş yerimizde Van İpekyolu merkez ilçesinde elektrik malzemesini toptan perakende bazen uygulamasını yaptığımız işlerle devam ediyoruz. 
3 - Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Yaklaşık 25 yıldır bu sektördeyiz acı tatlı günlerimiz çok oldu hala ayaktayız, fakat sektörümüz zor bir sektördür. Benden önce ve benden sonra birçok firma açıldı. Çoğunluğu şimdi ya farklı sektörlerde ya da kapatmak zorunda kaldılar. Ülkemizde zaman zaman oluşan ekonomik çalkantılar bizi ciddi sıkıntılara soktu. Hala bu çalkantılar devam etmekte. Mücadele ediyoruz inşallah bunu da atlatırız. 
4 - İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
İlk iş tecrübem komşularımın dairesini korkarak çekinerek ve parasını da almadan ama çok kaliteli bir şekilde yaparak başladım. Sonrasında bana cesaret veren bu iş devamını getirdi. 
5 - Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluk olumlu ve olumsuz yönleri var. Yerli mala dayalı bir üretim hayalimiz. İnşallah dışarıya az bağımlı bir şekilde bu sektörü devam eden yeni nesille çok büyük görevler düşüyor ve ben umutluyum. 
6 - Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Şirketimizle ilgili gelecek planımız daha dikkatli ve daha temkinli olmak. Bizi buna sürükleyen sebepler o kadar çok ki tek tek anlatmak uzun sürer ama en önemli sebep piyasadaki istikrarsızlık ve belirginsizlik diyebiliriz.
Bundan sonra daha çok kurumsallaşmaya seçiciliğe doğru gitmeyi planlıyoruz sorunlu müşterileri elemeye çalışacağız. 
7 - Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz
Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere tavsiyemiz daha dikkatli emin adımlarla ilerlemeleri ve müşteri kalitesine dikkat etmelerini tavsiye ederim. Ayrıca gönül hatır işlerine biraz daha dikkat etmelerini öneriyorum, devir artık gönül hatır devri değil. Maalesef şartlar artık bunu gerektiriyor.
8 - Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı
Bu sektörde çalışan ekmeğini bu yolda kazanan tüm meslektaşlarıma sevgi saygı hürmetlerimi iletiyorum. Bu sıkıntılı piyasalarda bir an evvel çıkıp milletimize hayırlı birer piyasa oluşmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum sağlıcakla kalın.