224kablo
Sektörel

TRIMBOX RUSYA YATIRIMLARI KAPSAMINDA MOSKOVA BÜYÜKELÇİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

%87,87 yerlilik oranıyla, orta yüksek teknoloji sınıfı markalarından, Yurttaş Holding girişimi Trimbox, Rusya pazar yatırımları kapsamında, T.C. Moskova Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.
Trimbox Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş ve üst düzey yönetici kadrosu, Moskova Ticaret Başmüşaviri Çiğdem Şamiloğlu Erkoç ve Ticaret Müşaviri Mustafa Gökçeoğlu ile Rusya pazarına yönelik olarak Türk ürünlerinin ihracat  potansiyeli ve Trimbox’un bölgeye özel olarak gerçekleştireceği bir dizi strateji ve yatırım için  görüş alışverişinde bulundu.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI SÜRECİNDE ARTAN İHRACAT POTANSİYELİ 
Rusya-Ukrayna savaşı, 2014 yılından bu yana iki ülke arasında devam eden ve zaman zaman sıcak çatışmalara da sahne olan gerginlik, 24 Şubat 2022’de Rus lider Putin’in, Rus ordusunun Ukrayna askeri tesislerine füze saldırısı gerçekleştirdiğini medya kanalıyla dünyaya ilan etmesinin ardından başlamış oldu. İlerleyen zamanlarda kapsamı genişleyen ve giderek ciddileşen tabloya tüm dünyadan tepkiler yükseldi. Bu tepkiler süreç içerisinde, ABD ve AB’nin Rusya’ya yönelik ağır siyasi ve ekonomik yaptırım ve ambargolara dönüştü. Türkiye ise savaşa yönelik tepkisini ve Ukrayna toprak bütünlüğüne desteğini açıklamakla beraber Rusya’ya yönelik ambargolara katılmayarak dengeli bir tutum belirleyerek, savaşın her iki taraf ülkesi ve lideri ile dialog kurabilen tek ülke konumunu korumayı başardı.
Savaş nedeniyle Rusya pazarında ticari dengeler değişirken, Türkiye’nin aldığı pozisyon ve açık dialog politikasının bir sonucu olarak Rus pazarında Türk ürünleri ihracatında pozitif etkiler görülmeye devam ediyor.
Bu nedenle Türk sanayicilerinin hedef pazarlarından biri haline gelen Rusya için T.C. Moskova Büyükelçiliği başta olmak üzere, ticari ateşeliklerimiz ve tüm resmi dış kurumlarımız bölge yatırımları ve ihracat potansiyeline yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor.

TRIMBOX ÜLKE SINIRLARINI AŞIYOR
Aşırı gerilim sönümleyiciler alanında yeni nesil AC/DC parafudrları ile tüm dünyada elektrik sektörüne yeni bir soluk getiren Trimbox ile 2019 yılından itibaren, ilk kez Türkiye patentli bir elektrik malzemesi (Trimbox) sembolü elektrik projelerinde tek hat şemasında kullanılmaya başlandı. Sektördeki alışagelmiş teknik süreçlere bambaşka bir soluk getiren Trimbox’ın ünü, artık ülke sınırlarını aşıyor. 
Dış pazarda yoğun ilgiyle karşılaşan yüksek Trimbox teknolojisi, markanın yurt dışındaki varlığının zorunlu hale gelmesine neden oldu. 
Tüm bu talepleri değerlendiren Trimbox yönetimi ise yurt dışındaki faaliyetlerini arttırma kararı almış bulunuyor ve ilk hedef pazarlarından biri olarak Rusya’yı belirlemiş durumda.
Geçtiğimiz aylarda bölgedeki en büyük fuarlardan birine katılarak, temaslarına Moskova’dan başlayan Trimbox, çalışmalarını yoğunlaştırmak amacıyla, Türkiye resmi makamları ile bir dizi görüşme başlatarak, Rus pazarında Türk ürünlerinin hakimiyetini sağlamak üzere, marka ve ülke çıkarlarına uygun biçimde geliştirdiği stratejiyi uygulamaya devam ediyor.