224kablo
Sektörel

TETESFED Genel Başkanı Osman Yeşilyurt Güven Tazeledi

Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu (TETESFED) Genel Başkanı Osman Yeşilyurt güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu (TETESFED) seçimli olağan genel kurulunda göreve 3 isim aday oldu. Genel Başkan Osman Yeşilyurt, Abdullah Kaya ve Ali Üstün’ün başkanlık için yarıştığı seçimleri, aynı zamanda İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı olan Osman Yeşilyurt kazandı. Akyurt Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşen olağan genel kurulun divan başkanlığını Türkiye Kasapçılar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ yaptı.  30 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçim sonucunda Genel Başkan Osman Yeşilyurt 367, Abdullah Kaya 170, Ali Üstün 4 oy aldı.

Genel kurul için yeterli sayının oluşmasından sonra Yalçın Tektaşoğlu divan kurulu için teklif önerisini Bakanlık yetkililerine sundu. Türkiye Kasapçılar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ divan başkanı oldu.

TETESFED gündemi Divan Başkanı Fazlı Yalçındağ tarafından üyelere okundu. Divana tutanakların imza yetkisinin verilmesi ile genel kurulun diğer maddelerine geçildi. Faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir gider ve bilançoların yüksek sesle üyelere beyanından sonra divan başkanı müzakereleri açtı. Tüm raporlar oylandı. Üyeler oy çokluğu ile raporları kabul etti. Denetim ve yönetim kurulları ibra edildi. Maddeye göre yönetim kurulu huzur hakları yasaya göre belirlendiği ifade edildi ve oy birliği ile kabul edildi.

Divan başkanı, her üç başkan adayı Osman Yeşilyurt, Abdullah Kaya ve Ali Üstün’e söz verdi. Her üç başkan adayının konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Osman Yeşilyurt 370 oyla, güven tazeledi. Diğer adaylar Abdullah Kaya 170, Ali Üstün ise 4 oy alarak seçimi kaybetti.

Seçimin ardından TETESFED ve İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Yeşilyurt, tüm katılımcı başkan ve yönetimlerine, misafirlerine teşekkür ederek, kendisine gösterilen destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Osman Yeşilyurt’un teşekkür konuşmasının ardından Genel Kurulun son buldu. Genel Kurul sonunda Mono Elektrik sponsorluğunda katılımcılara çeşitli eşantiyonlar hediye edildi.

TETESFED Yeni Yönetimi ise şu isimlerden oluşuyor; Cavit Beydemir Denizli Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yalçın Pektaşoğlu Aydın Söke Elektrik elektronik ve Benzerleri Saat Esnaf ve Sanat Odası, Nevzat Koç Uşak elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ramazan İnce Elazığ Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası , Yusuf Erdemir Antalya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mustafa Yaman Bolu Elektrikçiler ve İnşaat Sanatkarları Odası, Mehmet Üzen Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Süleyman Çetin G.antep Nizip Elektrikçiler ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Güven Aksoy Rize Elektrik Elektronikçiler ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Cafer Adıgüzel Eskişehir Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası,

TETESFED Denetim Kurulu Üyeleri; Yılmaz Özeltin Lüleburgaz Elektrik elektronik ve Yapı sanatları Esnaf ve Sanatkarları Odası, Yakup Ulama Bursa İnegöl Elektrikçiler ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası , Yücel Yılmaz Kastamonu Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası.