224kablo
Haberler

TESİD YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ

TESİD (Türk Elektronik Sanayicileri Derneği) 31.Olağan Genel Kurulu toplantısı, ENTES Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi. 
30 yılı aşkın bir süredir elektronik sanayi ve bilgi teknolojilerinde faaliyet gösteren tüm paydaşları bir araya getiren, sektörün en önemli STK’larından Türk Elektronik Sanayicileri Derneği’nin (TESİD) 24 Mart tarihinde ENTES Genel Müdürlüğünde gerçekleşen 31. Olağan Genel Kurulu’nda 2021 – 2023 dönemi yönetimi de seçildi.
ENTES Yönetim Kurulu Başkanı Faik Erem’in de TESİD Yönetim Kurulunda görev alacağı yeni dönem için TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu şunları söyledi;
“Bugün gerçekleşen 31. Genel Kurulumuzda oy birliği ile görevlendirilen yeni kadromuzla, önceki dönemlerde olduğu gibi dinamik ve özverili çalışmalar gerçekleştirerek Türkiye Elektronik Sanayisi’ne katkı sunmak arzusundayız.
TESİD Türkiye’de Elektronik Sanayi ve Bilgi Teknolojileri sektörünün gelişmesi, büyümesi ve hak ettiği seviyelere ulaşması için kurulmuş bir dernek.
Sayısal dönüşüm, Nesnelerin interneti, Endüstri 4.0  gibi teknolojik gelişmeler her dikeyde elektronik çözümlere olan ihtiyacı arttırdı.  Yeni yönetim olarak en önemli hedefimiz, bu fırsatı ülkemizin elektronik sektörünün gelişmesi için kullanmak, bu kapsamda elektronik sektörüne değen tüm paydaşları birbirleriyle  buluşturmak olacak. Buradan doğacak iş birliklerinin yaratacağı sinerjinin tüm paydaşlara ve dolayısı ile ülkemize çok değerli katkıları olacağına inanıyorum.”
TESİD yeni Yönetim Kurulu’nda görev yapacak isimler ise: Yaman Tunaoğlu (KAREL), Faik EREM (ENTES), Vural Akman (EMPA), Sami Duman (ASELSAN), Ömer AKDENİZ (DAİİCHİ), Ömer Özkan (HAVELSAN), Mustafa Karabağlı (LUNA), Ali Emir Eren (NETAŞ), Sıddık Yarman (SAVRONIK)