224kablo
Röportajlar

Taner Elektrik emin adımlarla ilerliyor - Nesilden Nesile

Sizi tanıyabilir miyiz?
Ben Nezir Taner,  1958 yılı Bulgaristan doğumluyum, 1969 yılında Türkiye’ye göç edip Eskişehir’e yerleştim, evliyim iki çocuk babasıyım.

Firmanızdan bahseder misiniz?
Firmamız Taner elektrik olarak 1977 yılında Eskişehir’in Yeşiltepe mahallesinde faaliyet göstermeye başlamıştır. Bugün ben ve oğullarım ile hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
44 yıldır elektrik sektöründe müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Objektif olarak çocuğunuzu/çocuklarınızı değerlendirebilir misiniz? İş hayatında kendinize benzettiğiniz ya da farklı bulduğunuz yönleri var mı?
Büyük oğlum Erhan 1996 yılında işyerimizde aktif olarak çalışmaya başladı. İş bitirme yönünden çok çalışkan ve iş sorumluluğunu bilen özgüvenle çalışan bir karaktere sahiptir.
Küçük oğlum İlhan 2002 yılında aramıza katıldı iş takibi ve ustalık anlamında hırslı ve özverilidir yönetici olarak işyerimizin hedeflerini büyütme açısından çok başarılıdır. Her iki oğlumla da gurur duyuyorum.
Yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Yeni nesilde çırak, kalfa, usta neredeyse yetişmiyor denecek kadar az. Dilerim ailelerin ve kurumların yönlendirmeleriyle bu sayılarda artış olur ve sektörümüzün çok değerli olup yok olmamasını sağlarlar.

Erhan TANER , İlhan TANER

Sizi tanıyabilir miyiz?
Ben Erhan Taner 1982 yılında Eskişehir’de doğdum evliyim bir kız çocuk babasıyım 25 yıldır elektrik işi ile uğraşmaktayım. 
Ben İlhan Taner 1985 yılında Eskişehir’de doğdum evliyim iki kız çocuk babasıyım 19 yıldır elektrik işiyle uğraşmaktayım.

İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Erhan Taner: İlk iş tecrübelerimiz okul hayatımızdan sonra kendi işyerimizde olmuştur.
Tarımsal sulama ve elektrik direk imalatı fabrika otomasyon kompanizasyon makine ve mekanik sistemlerde de faaliyet yürütmekteyiz.

Babanızın aynı zamanda iş arkadaşınız olması nasıl hissettiriyor?
İlhan Taner: Babamızla çalışmak güzel bir duygu babamızın eski tecrübelerinden faydalanmak bizim iş hayatımızda da her zaman olumlu yön vermektedir. Babamızın başımızda olması kendimize olan güvenimizi daha da arttırmaktadır.

Adaptasyon sürecinde sorun yaşadınız mı? Babanız birden patronunuz oldu.
Erhan Taner: Hayır hiç adaptasyon sorunu yaşamadık evde babamız işyerinde mesai arkadaşımız gibi ustamızdır.

Kuşak çatışması yaşıyor musunuz?
İlhan Taner: Kuşak çatışması birçok nesilde olduğu gibi bizde dönem dönem yaşıyoruz. Eski yılların ticareti ile şimdiki dönemin ticareti ve teknolojisi çok farklı ve teknoloji hayatımızda olduğu sürece bu tür durumlarda yaşanacaktır.

Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Erhan Taner: Şirketimizin her geçen yıllar daha büyük hedeflerle büyüme göstermesi için hırsımızı ve azmimizi aynı zamanda da kalitemizi ödün vermeden çizgimiz doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz. Sektörde her zaman daha başarılı ve kariyerli olmak istiyoruz.