224kablo
Köşe Yazıları

Takım Çalışması

Bir araya gelmek bir başlangıçtır, beraberliği sürdürmek bir ilerlemedir, beraber çalışmak ise başarıdır. 
Henry ford 
İşletmeler için en önemli süreçlerden biri de birbiriyle uyumlu ekipleri inşa ederek toplam verimliliği artırabilmektir. Her bir çalışanın karakteri, iş yapış biçimi, dünyayı anlayış biçimi ve kişisel motivasyonunun çok iyi analiz edilmesi ekip kurma sürecinin en önemli anahtarıdır. 
Ekip üyelerinin aynı amaç etrafında toplanmış olması, hedeflerin net ve ölçülebilir şekilde tespit edilmiş olması, en nihai olarak da birbirini anlayabilecek karakter tiplerinde iş görenlerin bir araya gelmiş olması önem taşımaktadır. Her bir çalışanın benzer karakter yapılarında olmasını bekleyemeyeceğimiz için çalışanlarımıza kendi kişiliğini anlama ve geliştirme, diğer kişilikleri anlama ve analiz edebilme eğitimi vermemiz ekip üyelerinin birbiri ile sürdürülebilir ilişkiler kurabilme ve empati yeteneği geliştirme olanağı sağlayacaktır. 
Etkili çözümler üretebilecek bir takım içinde; farklı görüşlere sahip bireyler mutlaka yer almalıdır.
Görev tanımları oluşturulmuş ve ekibin alacağı yol haritası çıkarılmış olmalıdır. 
Uyum içinde hareket edebilecek bireyler takımda yer almalı, diğer bireyler de bu bakış açısıyla kurum kültürüne katkı sağlamalıdır.
Ekibin kuralları baştan çizilmiş ve belirlenmiş olmalıdır.
Ekip çalışması süreçlerinde, geri bildirim almaya, tutarlı davranmaya, iletişimde etkin olmayan bireyleri desteklemeye, müzakere teknikleri geliştirmeye ve uygulamaya, çatışma olasılıklarına hazırlıklı olmaya, iş birliği içerisinde yarışmacı bir yapı kurmaya özen gösterilmesi gerekmektedir. 
İşletmenizi yarınlara taşıyacak güçlü iş birlikleri, güçlü takımlar ve lider ruhlu çalışanlarla dolu bir işletme ekosistemi yaratabilmeniz dileğiyle…