224kablo
Sektörel

Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Alves Kablo’ya “Sıfır Atık Belgesi” Verildi

Gelecek nesillere daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getiren Alves Kablo “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Doğaya Duyarlı, Sürdürebilirliğe Katkı
Türkiye'nin öncü enerji kablosu üreticilerinden Alves Kablo, 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak 19 Ocak 2024 itibariyle ‘Sıfır Atık Belgesi’ni’ almaya hak kazandı. Bu önemli belge, Alves Kablo' nun çevre dostu üretim süreçleri ve temiz enerjiye olan duyarlılığına bir kez daha vurgu yapıyor.
Proje kapsamında Alves Kablo, atık kabloların geri dönüşümü ile elde edilen mater-yalleri, endüstriyel üretimde değerli kaynaklar olarak kullanıyor. Bu yeniden kullanım ve dönüşüm süreçleri, doğal kaynakların daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına katkı sağlarken, aynı zamanda atıkların çevresel etkilerini azaltıyor.

Sürdürülebilir Dünya’ya Doğru
Alves Kablo' nun sadece kablo üretiminde değil, aynı zamanda atık yönetimi ve dönüşüm süreçlerinde de sürdürülebilirlik misyonunu destekliyor. Alves Kablo endüstriyel süreçlerde çevresel etkiyi minimize ederek gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma taahhüdünü güçlendiriyor.