224kablo
Sektörel

SİEMENS TÜRKİYE GENÇ PARTNERLERİNİ GEBZE’DE AĞIRLADI

Siemens Türkiye, birlikte çalıştığı partnerlerinin ikinci kuşak yöneticileriyle bir araya geldi.  Siemens Türkiye Enerji Yönetimi Divizyon ekibinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte genç yöneticiler, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Siemens Entegre Üretim Tesisleri’ni  gezerek geleceği şekillendirmesi beklenen dijital dönüşüm projeleri ve iş modelleri hakkında bilgi aldı.

Türkiye’deki 162 yıllık tarihi boyunca pek çok yeniliğe imza atan Siemens Türkiye, partnerleriyle sürdürdüğü uzun vadeli ve sürdürülebilir bir ilişki yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Siemens Türkiye’nin Enerji Yönetimi Divizyon ekibi 19 Şubat Pazartesi günü  yıllardır birlikte çalıştığı partnerlerinin ikinci kuşak yöneticilerini Gebze’deki tesislerinde ağırladı. Toplam 28 kişiden oluşan ekip, kendileri için özel olarak hazırlanan program dahilinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Siemens Entegre Üretim Tesisleri’ni  gezdi. Oldukça keyifli bir ortamda geçen etkinlik kapsamında genç yöneticiler, Siemens’in dijitalleşme konusundaki global vizyonu, geleceği şekillendirmesi beklenen dijital dönüşüm projeleri ve iş modelleri hakkında bilgi aldı. Ayrıca gezi boyunca yapılan sohbetlerde sürdürülebilirlik kavramının başta Siemens olmak üzere şirketlerin geleceğine nasıl yön verdiği konusu ele alındı.

SİEMENS TÜRKİYE GLOBALDE 30 LİDER ÜLKE ARASINDA

Siemens, Türkiye topraklarına Almanya’da faaliyete geçmesinden dokuz yıl gibi kısa bir süre sonra geldi. Türkiye’nin iktisadi ve beşeri olarak gelişmesi için çalışmalarını sürdüren Siemens için Türkiye çok önemli bir ülke konumunda yer alıyor. Türkiye, Siemens’in global yapısındaki 30 lider ülke arasında bulunuyor. Bu da stratejik büyüme ve yatırım planlarında Türkiye’ye verilen önemin bir göstergesi olarak konumlandırılıyor.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE 3,2 MİLYAR TL KATKI

Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisi ile hizmet veriyor. Aralık 2017’de Gebze’de Entegre Üretim Tesisleri bünyesindeki yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere toplamda 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlayan Siemens Türkiye, doğrudan 3 binden fazla, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Tarihinde pek çok ilki barındıran Siemens Türkiye, 1881’de ilk telefon hattını kurdu, 1906’da Dolmabahçe Gazhane’de ilk enerji santralini hayata geçirdi. Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni buhar makinesi, dinamo, X-ray cihazı gibi ürün ve çözümlerle tanıştırdı. Türkiye’nin ilk hidroelektrik santralini kurdu, ilk hızlı tren projesini hayata geçirdi ve ilk LEED Gold sertifikalı tesisine imza attı.