224kablo
Sektörel

SEKTÖRÜN GENÇ VE iDDiALI  OYUNCUSU ALVES KABLO YAPTIĞI YENi  YATIRIMLARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDiYOR; “EMİN ADIMLARLA, DURMADAN, YOLUMUZDA YÜRÜYORUZ”

Geniş stok yelpazesi, hızlı teslimat ve rekabetçi fiyat avantajıyla kısa bir sürede hem yerel pazarda hem de küresel kablo pazarında kendisine önemli bir yer edinen Alves Kablo, sektörde emin adımlarla yoluna devam ediyor.

2018 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında 6. sıraya yerleşen firma, belirlediği hedefler ışığında hiç durmadan yürüyor. Kuruldukları günden itibaren “Gelişmeyen Kaybeder” sloganı ile hareket ettiklerini dile getiren Alves Kablo Kurucu Ortağı Deniz Karamercan, “Sektörün genç ve dinamik oyuncularındanız. Pek çok zorlukları aşarak bugüne kadar geldik. Hiçbir zaman üretmekten vazgeçmedik. Çarklarımız hep döndü. Hedefimiz, kaliteli üretim ve yüksek müşteri memnuniyeti ile istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmektir.” dedi.

YÜKSEK KALİTE VE DENEYİM
2014 yılında Ankara’da kurulan ve genç bir kablo firması olduklarını anlatan Karamercan, teknoloji ve makinaya yaptıkları yatırımlarla milli ve yerli firma olarak kısa sürede Türkiye pazarında önemli bir yer edinmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.  
Ürettikleri kablolarda toplam kalite yönetim sistemini en doğru şekilde uyguladıklarını vurgulayan Karamercan, tüm hammaddeleri kendi fabrikalarında 150 kişilik deneyimli ekibi ile yüksek kaliteyle ürettiklerini anlattı. Standartlara uygun bir şekilde kurulmuş üretim tesislerinde, 8 mm Elektrolitik Bakır Tel üretiminden başlayarak, tüm üretim proseslerini en son teknolojiye sahip makinaları ve modern kalite kontrol laboratuvarı ile uyguladıklarını belirtti.

BİTMEYEN BİR ENERJİMİZ VE CESARETİMİZ VAR” 
“Ankara’da bir ilki gerçekleştirerek ilk kablo fabrikası kurma hayaliyle yola çıktıklarını ve bunu başardıklarını kaydeden Karamercan, Ankara’da kurulan bu fabrikanın Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu belirtti. 10 milyon Euro yatırımla hayata geçirdikleri fabrika ile hedeflerini de büyüttüklerini dile getiren Karamercan, “ İlk hedeflerinin Türkiye kablo sektöründe  ilk 5 kablo üreticisi arasına girerek hem iç piyasa hem de ihracatta başarılı işlere imza atmak olduğunu belirtti.
Alves Kablo hali hazırda Ankara üretim tesislerinde bulunan Bakır tel çekme makinaları ile aylık 750 Ton 8 mm Elektrolitik Bakır Telden  0,40 mm Bakır Tele kadar inceltme, Alüminyum  tel çekme makinaları ile aylık 300 Ton 9,5 mm Elektrolitik Alüminyum Telden  0,60 mm Alüminyum Tele kadar inceltme, PVC granül makinalarında aylık 800 ton PVC granül üretebilme kapasitesine sahip olup, Pvc, Xlpe, HFFR, Fe 180 izoleli ve dış kılıflı kablolar ile Çelik zırhlı kabloları dünya standartlarında üretebilmektedir.
TSE-TSEK-HAR-İSO 9001-İSO 14001-İSO 45001 belgelerine sahip olan Alves kablo çok kısa bir süre içerisinde CPR-VDE-SII-KEMA-ROHS-GHOST-BASEC ve diğer uluslararası kalite belgelerini almak için çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.