224kablo
Sektörel

Sektörün duayenlerinden Kamer Ayaz son yolculuğuna uğurlandı.

HAYAT 
Yıl 1970 sakin bir sonbahar gecesinde ikizi kız kardeşiyle birlikte merhaba dedi hayata. Babamız gurbette ben okuduğum ilde aldım doğum haberini, kısa zamanda ikizini kaybettik. Çok ağlıyordu kederiyle doğmuştu niçin bu kadar ağladığını hiç anlayamadık.
İkiz kardeşini kaybettiğinden mi?
Babası gurbette olduğundan mı?
Yoksa geleceğini mi görmüştü kardeşimiz.
Kırkından sonra sakinleşmişti en küçüğümüzdü sekiz numaraydı, sevinçliydik, mutluyduk, gururluyduk. Ailemizi aydınlatmıştı ışığımız olmuştu bunu gören annemiz ismini Kamer koymuştu. Karanlığı aydınlatan gökteki ay demekti. Hayata alışmaya çalan Kamer 'imiz beş yaşındayken annemizi kaybetmiştik. Kamer yetimdi arık, şoktaydı, üzgündü. Hayattaki en büyük güvencesini kaybetmişti. Baba yine gurbetteydi. Sekiz çocuğunu büyütmek, okutmak, hayata bağlamak için buna mecburdu. Biz kardeşler ailenin en nazik, en dertli, en kırılgan ve en küçüğü Kamer'imize annelik, babalık ve kardeşlik yapmaya çalışıyorduk ama Kamer çok dertliydi anne ölmüş, baba gurbette olduğu için hiçbir şey onu tam olarak hayata bağlamıyordu. Hepimizin hayatında yeni bir dönem başladı. Kamer dokuz yaşındayken ailecek Yalova'ya taşındık, tüm dostlarımızı, akrabalarımızı ve arkadaşlarımızı kaybetmiştik artık yeni bir yaşam başlamıştı. Kamer hem okuyor yeni arkadaşlıklar kuruyor hem de tatillerde simit satmaya başlamıştı harçlığını kazanıyor, sevdiklerine hediyeler alıyor evde herkese yardımcı okulda başarılıydı.
Kemal abisi yeni bir iş kuruyordu boş vakitlerinde onun yanında onun yardımcısı, destekçisi ve temsilcisiydi, zaman hızlı geçiyor Kamer büyüyor gelişiyordu. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Boş vakitlerinde yürüyor, koşuyor, bisiklete binip tenis oynuyordu. Ayaz kardeşler (AY-KA) Şirketi de büyüyor, yatırımlar yapıyordu. Kemal gücünü iki kişiden alıyordu biri kardeşi, ışığı, yardımcısı, desteği Kamer, diğeri çok değerli ortağı eniştesi İbrahim Aslandı. İki dürüst insan, iki gülen yüz, iki çalışkan, mücadeleci üç güçlü insan AY-KA'yı Dünya ile tanıştırıyordu. İkinci nesil çocukları temel birimlere gelince akıllı yönetici kardeşim Kemal kurumsallığın temelini atıyordu. Kardeşi ve eniştesini üst yönetimlere terfi ettiriyor ve yavaş, yavaş emeklilik planları yapmaya hazırlanıyordu. Güvendiği, inandığı iki insan iş başındaydı. Zaman zaman şirkete uğruyor mizan ve bilançolara bakıp tavsiyelerde bulunup kısa tatillere çıkıyordu. Tam bu sıralarda beklenmeyen çok ama çok acı olay yaşanıyor, bir haftalık bir rahatsızlık sonucu çok sevdiği güvendiği, inandığı, ortağı eniştesi İbrahim Aslan’ı kaybediyoruz. Bu kayıp hem şirket çalışanları, hem aileyi derinden sarsmıştır. Aileyi ve şirketi derleyip, toparlayıp yaşama yeniden bağlama görevini Kemal ve Kamer yüklenip mücadeleye başlarlar. Kamer sevdiği kızla evlenir, iki oğlu bir kızı olur. Kendisine ev alır hem çalışır, hem spor yapar iyi bir baba iyi bir kardeş başarılı bir iş adamıdır. En önemli özelliği arkadaş, dost insan biriktirmektir. En çok kullandığı söz 'Herkes ikinci bir şansı hak eder'. En nefret ettiği söz telefonda 'Nerdesin?' sorusuydu. Kızı Nilüfer çalışkan, zeki, başarılı bir öğrenci evde anneye yardımcı bir üniversitelidir. Oğlu tuna okulunda ve tenis sporunda başarılı duygusal, kırılgan ve uyumlu bir gençtir. Çınar en küçük oğlu çok zeki küçüklüğünün avantajını kullanan, sevimli, şımarık her dediğini babasına yaptırmayı başaran mutlu bir çocuk. Hayat böyle akıp gidiyordu. Mayıs 2017'de Amasya seyahati dönüşü sol bacağında bir güç kaybı ve yorgunluk belirtileri başlamıştı. Kamer Türkiye'nin en başarılı doktorları tarafından muayene edilir ve beyin tümörü teşhisi konulur. Güzel kardeşimiz, ışığımız yeni bir mücadeleye girişir. Hep iyi olacağını bunu da yeneceğini söyler çok değerli eşi ve kardeşleri ona her konuda sonsuz destek olur, her an yanında olup üç ay sonra Kamerimiz radyoterapi sonucu normale yakın bir seviyede iyileşir. İş yerini ziyaret eder eşiyle birlikte Cumhuriyet kutlamalarına katılır arkadaş ve dostlarıyla buluşmaya başlar. Fakat bu güzel günler fazla sürmez hastalık geri dönmüştür ve kardeşimiz yine hasta, herkes elinden geleni yapar en çok da sevgili eşi, yanından ayrılmaz onu yaşatmak için her şeyi yapar, fakat hep gerileme yaşanır. Canımız, kardeşimiz, ışığımız direnmesine rağmen 27 Kasım 2018 'de Yaşam mücadelesini kaybeder...
Bu üzgün haberi alan biriktirdiği dostları,arkadaşları ve iş dünyası ,iş arkadaşları sel gibi taziyemize akar. Omuzlarda, eller üstünde temelini attığı AY-KA'nın karşısındaki mezarlıkta herkesin gözyaşları içinde ebedi istirahatgahına defnedilir.
Ruhu şad mekanı cennet olsun. Sevilen insan Kamerimiz için acımız sonsuz , hep gönüllerimizde yaşayacak.
Cömert Ayaz