224kablo
Sektörel

SEKTÖRÜMÜZ VE SEYAHAT

Elektrik malzemeleri ve aydınlatma ürünlerinin üretim ,ithalat ve toptan ticaretini yapan sektörümüzün en güzel ve etkileyici  promosyonu seyahat ettirmek ve seyahate teşvik etmek.

Dünyanın çeşitli kıtalarındaki ülkeler,gezi ve fuar amaçlı seyahatler organize eden tedarikçi firmalarımız bu vesile ile sektörde yer alan meslektaşlarımızın bilgi,vizyon ve  ufuklarının genişlemesine katkıda bulunuyorlar.

Bununla beraber ;  seyahat etmenin varoluşumuz sorgulatan güçlü bir yönü de var.Uzaklara gitmenin arkasında birçok farklı neden saklı , bilinmezliğe doğru gitme,risk alma,daha fazla özgürlük,farklı  coğrafyalardaki yaşam ve kültürleri öğrenme gibi.

İnsan hayatının rutininden çıkıp alıştığı referans noktalarından uzaklaşınca ,hayatın gerçeklerinin göreceli olduğu,farklı yerlerde çok farklı şeylerin ve normların hakim olduğu gerçeği ile karşılaşınca,bunları irdelemeye başlıyor. Dolayısıyla farklı coğrafyaların ve yaşam tarzlarının farklı etkileri oluyor.

Seyahate gidip geri dönen kişide değişim olur mu?

Seyahat etmenin kişinin kültürüne katkılarının yanında psikolojik açıdan kişiye olumlu etkileri bulunduğu gibi,kişinin ufkunun genişlemesini sağlıyor.

Farkındalık ise; Seyahat etmenin insana hediye ettiği belki de en büyük yetenek,hiç sorgulamadan kabul ettiğimiz ya da tabulaştırdığımız  pek çok temel olgunun aslında mutlak yada evrensel olmadığını ve sağlıklı bir şekilde sorgulanabileceğini yada farklılıklara saygı duymak gerektiğini görüyor insan.

Bu farklılıkların bakış açımıza değer yargılarımıza ve davranışlarımıza yansıması da kaçınılmaz.Ayrica seyahat etmek uyum sağlayabilme  ve esnek düşünebilme kapasitemizi de arttırıyor.

Zaman içinde ve yeri geldikçe degişim  göstermeyi ve farklı bakabilmeyi kendine karşı farklı davranılmasına alışmayı,alışılmadık yada beklenmedik şeyler yapmayı gerekli kılabiliyor.Son olarak seyahat daha derin bir iç görü kazandırabiliyor.

Kişi alıştığı sosyal ve kültürel ortamın dışına çıkınca kendini de dışardan gözlemleme şansına sahip oluyor ve kendisiyle ilgili iç görü kazanımına katkı sağlayabiliyor.

Seyahat eden bir olarak farklı alana merak ve saygıyla bakıyorsanız her yeni yerin öğrettiği şeylerle birlikte kendinizle ilgili yeni şeyler öğrendiğinizi de farkediyorsunuz .İşin güzel yanı da bunun tamamen dinamik bir süreç olması .Her yeni deneyim farklı bir  bakış asçısı yeni bir vizyon yeni bir bilgi getiriyor.

Dolayısıyla seyahat ederken değişik kültürlerde , bilgi,cehalet,ilkellik,gelişmişlik,başarı ve kültürler gibi pek çok kavram üzerine yeniden düşünüyorsunuz.

Kısacası seyahat etmek yaşadığımız dünyayı;din,dil,ten rengi,yaş,kültür,iklim,coğrafya ve tarih gibi gerçeklerin ötesinde bir birey olarak deneyimleme ve öğrenme  fırsatını sunuyor.

Borel  Tekno Elektrik San.veTic.A.Ş.
Yön.Kur.Bşk
Selami Tarım