224kablo
Röportajlar

Sektöre yıllarını vermiş, Multitek Çalışanı Ramazan Çavuşoğlu ile söyleşi

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Bu sektör de olmaya nasıl karar verdiniz?  Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz? 
Ramazan Çavuşoğlu, 1968 Adana doğumluyum. Evliyim biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıyım.  Rahmetlik babamın elektrik sektöründe olması sebebi ile sektörle çocukluğumda tanıştım. Dolayısı ile çok sevdiğim sektörden hiç kopmadım diyebilirim. Sektörde 28 yıldır hizmet veriyorum.      
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi? 
İlk iş tecrübem rahmetlik babamın erken vefatından sonra, Adana’nın köklü firmalarından Harput Telefon Ltd. Şti. firmasında satış temsilcisi olarak göreve başladım, daha sonra satış müdürü ve personel müdürü konumunda hizmet verdim. Bu süreçte aldığım gerek satış, gerekse teknik eğitimler gelişmemi ve öne çıkmamı sağladı. Dolayısı ile hayatıma yön veren, hayatımın en önemli yerinde olan,  çalışmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyduğum Multitek A.Ş firmasında 1999 yılında, Adana Bölge Müdürü olarak göreve başlamama vesile oldu.   
3. Sektöre adapte sürecinden bahseder misiniz? 
Bu konuda başta, Multitek A.Ş Yönetim Kurulu başkanımız, Sn. Adnan Demirkol ve Yönetim Kurulu başkan yardımcımız, Sn. Mehmet Demirkol ‘un büyük destekleri sayesinde adapte sürecim çok üzün sürmedi. Benim önümü açtılar, sağolsunlar her daim yol gösterenim oldular. 
4. Çalıştığınız firmadan, yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz? 
Multitek A.Ş firması 1989 yılında kuruldu. Telefon santralleri, telefon makinaları, interkom sistemleri, akıllı ev otomasyonları, yangın alarm sistemleri üretmektedir. 160’dan fazla çalışanı, 14 bölge müdürlüğü olan, yurtiçi ve yurtdışı hizmet veren firmadır. Benim göreve başladığım 1999 yılında bölgem, Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep ile sınırlıydı. Bu bölgelerdeki ilk yaptığım çalışma, mevcut bayileri iyi tanımak onlara gerek satış ve gerekse geri dönüş konusunda iyi hizmet vermek oldu. Bununla birlikte yeni bayi oluşumu yaparak ve ürünlerimizi iyi bir şekilde tanıtarak daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamaya çalıştım ve çalışıyorum. Bu sebeple bölgemin büyümesini sağladım, şu an İç Anadolu’nun bir bölümü, doğu ve güney doğu bölge illerine, mesai arkadaşlarımla birlikte hizmet vermeye çalışıyoruz.
5. Bu konuma nasıl geldiniz? 
Sizde takdir edersiniz ki, bu konuma gelmek ve 20 yılı aşkın bir süredir aynı firmada çalışmak hiç de kolay değil. Öncelikle, benim için işim ve iş çevrem her şeyden önce geliyor. İşimi çok seviyorum, yaptıklarımla övünmeden, her yeni bir güne başlıyorum, şirketimin koyduğu kurallar çerçevesinde disiplinli, sistemli ve sadakatli bir şekilde çalışıyorum. Dolayısı ile bölgelerde birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma da yansıtıyorum ve hep birlikte başarı geliyor. 
6. Eskiden bu işler nasıl oluyordu, zaman size ne kattı ve zamanla neler değişti? Biraz bahseder misiniz?
Eskiden şartlar her sektör için zordu. Ulaşım, iletişim, haberleşme çok sıkıntılıydı. Dolayısı ile ticareti doğrudan etkileyen nedenlerdi. Ülkemizde yeni yolların yapılması, iletişim ve elektronik haberleşmede oldukça iyi yerlere gelmemiz, ticaretimizi de daha çok kolaylaştırdığını görmekteyiz. Bununla birlikte şirketimizin her geçen gün daha fazla büyümesi, bizim ve ülkemiz adına gurur kaynağı olmuştur.
7. Çalıştığınız firma ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek     istiyorsunuz? 
Bütün samimiyetimle söylüyorum, Multitek benim ailem, benim adımın sektörde Multitek ile özdeşleştiğini düşünüyorum,  dolayısı ile gücümün yettiği yere kadar firmama hizmet etmeye devam edeceğim.
8. Şuan ki firmada bu kadar uzun süre çalışmanızın sırrı nedir? 
Öncelikle Multitek kurumsal firma kimliğinin yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Adnan Demirkol ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız, Sayın Mehmet Demirkol önderliğinde mükemmel yönetilen bir aile firması, siz; saygılı, düzgün, dürüst, sadakatli, kanaatkar olur ve çok çalışırsanız, uzun süre çalışmanız kaçınılmaz olur. Sektörümüzde maalesef birçok arkadaşlarımızın sık sık iş değiştirdiğine tanık oluyoruz ve görüyoruz ki birçoğunda bu alışkanlık haline geliyor ve sonra kaybolup gidiyorlar.  Bu konu ile ilgili çok güzel bir atasözümüz var, ‘’ taş yerinde ağırdır’’.   
9. Diğer yerlerden sizi ayıran özellik nedir? 
Çalışmaya başladığım ilk günden bugüne kadar, işimi kusursuz ve şeffaf bir şekilde yapmaya çalışmak.
10. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz? 
Daha önce de belirttiğim gibi birtakım özelliklerin dışında, öncelikle yaptıkları her ne iş ise en iyisini yapsınlar, en iyisi olmak için, hedefleri için, yılmadan usanmadan mücadele etsinler. 
11. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz? 
Maalesef üzülerek söylemek istiyorum, eğitimsiz, tembel ve biran evvel bir yerlere gelme hevesi içerisinde olan ve iş beğenmeyen bir nesil geliyor. Bu durumun çok büyük sorunları beraberinde getireceği kanaatindeyim.
12. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı? 
Son kez şunu söylemek istiyorum, Hiçbir şey imkansız değildir. İmkansızı başarmak, vazgeçmeden mücadele etmekle olur.