224kablo
Sektörel

REÇİNE YALITIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMA TEKNİKLERİ

Tamer Elektrik markası ile satışı yapılmakta olan Reçine yalıtım ürünlerini A’dan Z’ye kendi tesislerinde üreterek değerli kullanıcılarının hizmetine sunmuştur. 
Reçine yalıtım ürünlerin de ürün sınıfı Protolin ve ProSil olmak üzere iki yapıda üretimi yapılmaktadır.
Protolin üretimi ve ProSil kullanım alanı olarak benzerlik fakat malzeme yapısı olarak farklılık göstermektedir. Reçine imalatında ki asıl esas mevcut yalıtımı yapılacak malzemenin dış ortamdan arındırılması işlemidir. Bunun için yapısal ve fiziki farklılıklar söz konusu olmaktadır.
Protolin üretiminde kullanılan malzeme yapısı ProSil’den farklı yönleri bulunmaktadır. Protolin; sert, kesilmez, esnek olmayan bir dolgu malzemesidir. 
ProSil kullanıldığı yerden istenildiği takdirde sökülebilen veya kesilebilen, esnek, yumuşak dolgu malzemesidir.
Her iki üründe su içinde kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. ProSil yapısı esnek olması sebebi ile kullanılan muhafaza kalıpları yüksek mukavemet içermektedir ve böylelikle ProSil ile yapılan eklerde mukavemet koruyucu kalıplar ile sağlanmaktadır.
Kablo başlıkları ve kablo ek muflarında elektriksel yalıtım amaçlı üretilen reçine yalıtım sıvıları, aynı zamanda farklı amaçlarla da kullanılabil mektedir.
1kV’dan 36kV aralarında kullanılmaktadır.
Protolin için, çatlak aralarını doldurmada, çatı aralarını doldurmada, mutfak tezgah diplerinde, fayans aralarında, zemin kaplamada, trafo imalatında, su havuzu yalıtımında, daha bir çok alanda sızdırmazlık ve yalıtım sağlar. Elektronik devrelerin kap-lanarak devrenin saklanması ve teknolojinin gizlenmesi de sağlanmaktadır. 
Daha birçok alanda kullanım sağlayan Protolin fiziki koşullara dayanıklı, soğukta, sıcakta, su içinde, yer üstünde her türlü fiziki ortama dirençli olan bir malzemedir. Teknik detaylar www.tamerelektrik.com.tr adresinde bulabilirsiniz.