224kablo
Sektörel

Reçber 2 yıldır A-Tech Fuarında

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz? 
1980 yılında çalışma hayatına başlayarak 1 yıl İsempaş Elektrik, 3 yıl da Ok Elektrik firmalarında elektrik ekipmanları üzerine satış ve pazarlama görevinde yer aldım. 1984 yılında Reçber Kablo’nun kurulması ile birlikte yine satış pazarlama alanında devam ettim. Bu görevimi 20 yıl boyunca Anadolu’da bilfiil sürdürdüm. 2001 yılından bu yana Reçber Kablo’da Genel Müdür olarak görev yapmaktayım. 
2. Firmanızdan bahseder misiniz? Yaptığınız hizmetler nelerdir? 
Şirketimiz 1984 yılında kuruldu. İlk olarak enerji kablosu üretimi yaparken 1997 yılında zayıf akım kabloları da üretmeye başladık. 2004 yılında, Türkiye’de hiç olmayan bir teknolojiye yatırım yaptık. Televizyonlardaki analog alıcıların yerini dijital alıcılara bırakması ile birlikte, bu yatırım sektörde sinerjik bir etki yaratarak şuan bulunduğumuz yere bizi getirdi ve markalaşmamızı hızlandırdı. Genel olarak Koaksiyel & CCTV, Data LAN Kabloları, Sinyal Kontrol Kabloları, Silikon Kablolar, Veri İletişim Kabloları, Yangına Dayanıklı Kablolar ve Kumanda Kabloları üretiminde hizmet veriyoruz. 
3. Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz? 
Son teknoloji makinelerle ve kendi alanında uzmanlaşmış kadromuzla birlikte modern bir tesiste üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Elde edilen ürünlerde yapılan kontrollerle istenilen özelliklere uygun olan malzemeler bir sonraki aşamaya geçiyor. Nihai ürün üretildikten ve son kalite testleri de yapıldıktan sonra kalite uygunluğu onaylanan ürünler son kullanıcıları ile buluşturulmak üzere sevkiyat sürecine yönlendiriliyor. 
4. Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz? 
Çalışmış olduğumuz firmalardan ürünlerimizden memnun olduklarını belirten geri dönüşler alıyoruz. Bu geri dönüşler sayesinde doğru yolda olduğumuzu bir kez daha görmüş oluyoruz. Ve bu karşılıklı görüşmeler doğrultusunda yatırımlar ve ar-ge çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. Bunun sonucu olarak, 30 yılı aşkın süredir, piyasada güvenilir ve iyi bir marka olmanın haklı gururunu, babalarımızdan devraldığımız iş birliğini sürdürerek yaşıyoruz. Aynı iş birliğini, sürekli çalıştığımız müşterilerimizde gelecek nesillerde de sürdürmek ve yeni müşterilerimiz ile ilerleyen süreçte bu frekansı yakalamak hedeflerimiz arasındadır. 
5. Diğer firmalardan sizi ayıran özellik nedir? 
Çalışmış olduğumuz firmaları müşterimiz olarak değil, iş ortağı olarak görmemiz bizi diğer firmalardan farklı bir yerde tutmaktadır. 
6. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz? 
Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar her bölgesinde hizmet vermekteyiz. 
Reçber Kablo bölge sorumluları, 81 ilin tamamına gerek direkt dokunarak doğrudan, gerekse bayilerimiz üzerinden satışlar yapmaktadır. 
İhracatımızın %97’sini Almanya başta olmak üzere Hollanda, İspanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerine yapmaktayız. Bunun yanı sıra Ortadoğu ve Afrika’da da markamızı bölgenin lideri yapmayı hedefliyoruz. 
7. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz? 
Bilişim teknolojilerinin ilerlemesi, sadece endüstriyel otomasyon sistemlerinde değil, binalarda da akıllı otomasyon sistemlerinin kullanılmasına olanak sağlamıştır. Bu alanda zayıf akım kablolarının talep ediliyor olması, gelişen teknolojinin veri iletişim ağında olmamızı sağlamasıyla bizleri her geçen gün bir adım daha ileriye taşımaktadır. 
8. Elektrik sektöründeki gelişmeler hakkında ne söylemek istersiniz? 
Sektörümüz maalesef kırılgan bir yapıya sahip. Bu yüzden önümüzdeki dönemde zorlu bir süreç bizleri bekliyor. Güçlü ve öz sermayesi ile çalışan firmaların öne çıkacağı kesin. Sektörümüzün, sanayi ve altyapıya da eğilmesi gerektiğini düşünüyorum. 
Kalite ve hizmet bazlı çalışan firmalarımız sektörümüzü dinamik tutmaya devam edecektir. Bu dönemde risk ve müşteri analizini doğru yapmak, hizmet odaklı çalışmak; küçük ölçekli düşündüğümüzde firmaları, geniş ölçekte ise tüm sektörü ayakta tutacaktır. 
9. Firma olarak sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz? 
30 yılı aşkın süredir bu sektördeyiz ve her zaman bir öncekinden daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. 
10. Hedefleriniz neler? 
Kurulduğumuz günden beri sektörde önemli bir noktaya geldik. Hedefimiz, belli bir bölgede marka olmak değil, ilk günkü heyecanımızı hiç kaybetmeden çalışarak ve yeniliklerin içinde yer alarak iç pazarda 80 milyonun markası olmak, yurt dışında ise Dünya markaları arasında yer almaktır. 
11. Fuarı nasıl buldunuz? 
Fuarlar bizim için oldukça verimli geçiyor. Ankara fuarına 2 yıldır katılım gerçekleştiriyoruz. Fuarlarda firmamızın asıl amacı satıştan ziyade müşterilerimizle bir araya gelmek. Ulaşamadığımız kullanıcılarımıza ulaşmak. Son kullanıcı olan müşterilerimizin bizim ile alakalı düşünceleri bizzat kendilerinden dinleyerek bu noktada çözüm üretmek bizim için fuarın asıl hedefidir. 
12. Fuarı geçen seneye nazaran nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Ankara’daki firmaların dışında yakın illerden gelen ilgili firmaların da fuara katılım sağlamaları ile fuarın geçen yıla oranla daha güzel ve canlı olduğunu belirtebiliriz. Bu sene daha fazla firmanın katılım göstermiş olması ülkemiz adına umut vericidir. 
13. Eklemek istediğiniz bir şey var mı? 
2019 da yapılacak fuar için firma olarak isteğimiz Ankara’da bulunan kurumların daha fazla katılım göstermesidir. Ankara Elektrik Mühendisleri Odası’nın ve Derneklerin fuara vakit ayırması gerektiğini düşünüyorum. Bu fuar kurum ve üreticiyi bir araya getiren yararlı bir fuar. Umarım seneye katılım artarak devam eder.