224kablo
Sektörel

Pelsan’dan Yeni Aydınlatma Projesi: Özbekistan Bukhara Cotton Textile Fabrikası

İnsan ve çalışan odaklı yapılan aydınlatmanın, fabrikalara amortisman süresi pekala çok kısa olacaktır. Herkesin karşılaştığı gibi, bizlerin de pek çok müşterisi fabrika yatırımı yapmadan önce ilk sorduğu soru ürünün birim fiyatıdır. Müşterimiz de firmamızdan tekstil fabrikası için aydınlatma ürünleri talep ettiğinde pekala ilk yatırım maliyeti ve amortisman süresi müşterimiz için en önemli faktördü. Fakat pek çok kişi için amortisman süresi hesabında atlanan bazı ölçütler de vardır. Verimli LED aydınlatma armatürleri ay sonu faturamızda bizi mutlu edeceği gibi, iyi tasarlanan aydınlatma armatürleri fabrikalarda çalışan işçilerin konforunu ve dolayısıyla performansını da arttıracaktır.  
Uygun aydınlatma koşullarının oluşturulması, üretimin artması için üretim araçları arasında önemli bir yer tutar. Çünkü insanlar gün boyunca yaptıkları aktivitelerinin %80’ini göz kontrolünde gerçekleştirir. Aydınlatma da birey performansına %14 ile %40 arasında etki eder. Uygun aydınlatma seviyesinin ve görsel konforun sağlanması, işin yapılması sırasında ortaya çıkan kayıpları azaltır. Görsel yorgunluk ve baş ağrısı gibi üretim verimini düşürecek unsurları minimize eder. Bununla birlikte iş kazalarının azalmasına neden olur.
Projede bu nedenle aydınlatma performansı, görsel konfor ve ortam ambiyansı kriterlerini dikkate alarak yüksek verimli, homojen ışık dağılım eğrisine sahip Solida Etanj armatürlerimize yer verdik. Bunların dışında firmanın ofis alanları, depoları, elektrik odaları ve diğer odalarında da optimum aydınlık değerlerini yakalamak için uygun ürünlerimizi seçtik ve kullandık.