224kablo
Sektörel

PANASONIC ECO SOLUTIONS TÜRKİYE, ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASINA ANLAM KATTI

Kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki örnek projeleri ile tanınan Panasonic Eco Solutions Türkiye, Enerji Verimliliği haftası kapsamında gerçekleştirdiği anlamlı programla bugüne ve geleceğe değer katmaya devam etti. Enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması konusunda geleceğin teminatı olan öğrencilere birçok mesajın verildiği programda ayrıca, VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu izleyicilerle buluştu.

 Dünyada doğal kaynaklar hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için yüksek bedeller ödüyor. Tüm bu tabloya bakınca geleceği aydınlatmak için hepimizin sorumluluk alması gereken bir dönem yaşanıyor. Geleceğe değer katacak birçok başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Panasonic Eco Solutions Türkiye, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında da kapsamlı bir organizasyona imza attı. Sancaktepe Bahçeşehir Kolejinde gerçekleştirilen ve Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hale Özbaş, Osman Afacan, Okul Müdürü Nihan Dinç, Panasonic Eco Solutions Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tatsuya Kumazawa, Kurumsal Marka Yönetim Direktörü Aysel Özaltınok, Kurumsal İletişim Yöneticisi İlker Çelik’in yanı sıra eğitimci ve öğrencilerin katıldığı organizasyonda Enerji Verimliliğinin önemi çok anlamlı mesajlar eşliğinde izleyicilerle paylaşıldı. Protokol konuşmalarının ardından ise Sancaktepe Kaymakamı ve Panasonic Eco Solutions Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tatsuya Kumazawa’nın karşılıklı teşekkür plaketlerinin takdimleri gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmalarından birini gerçekleştiren ve enerji verimliliğinin önemine vurgu yapan Kurumsal Marka Yönetim Direktörü Aysel Özaltınok ” İçinde bulunduğumuz dönemde, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu.  Hepinizin bildiği gibi doğal kaynaklarımız tükeniyor, küresel ısınma giderek daha büyük bir tehdit haline geliyor, çevre kirleniyor. Ülke olarak enerjinin büyük bir bölümünü ithal ettiğimizi de özellikle belirtmek istiyorum. Ve tüm bu nedenlerle toplumun tüm kesimleri olarak enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli tüketimi konularında daha sorumlu yaklaşımlar sergilemeliyiz. “ şeklinde sözlerini tamamladı.

“VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu Büyük Beğeni Topladı”

Panasonic Eco Solutions Türkiye’nin İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2012 yılından bu yana yürütmekte olduğu, Aydınlık Bir Gelecek için adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahne alan VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu katılımcılardan büyük alkış aldı.  Enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma temalarında yaklaşık 5 yılda 580 öğrenciye ulaşmayı başaran çocuk tiyatrosunun hedefi tam 1 Milyon Öğrenciye ulaşmak!