224kablo
Röportajlar

Nesilden Nesile bu ay ki konuğumuz Hisar Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başaran ve oğlu Özgür Başaran

BABANIN SORULARI;
1. Sizi tanıyabilir miyiz?
Yılmaz BAŞARAN. 1951 Denizli doğumluyum. 1974 yılında Hisar Elektrik firmasını kurdum. 44 yıllık meslek hayatımı 3 oğlumla birlikte devam ettirmekteyim.
2. Firmanızdan bahseder misiniz?
Hisar Elektrik 1974 yılında Denizli’de Bayramyeri meydanı Eski Sarayköy Caddesinde şahıs firması olarak faaliyetine başladı. 1998 yılında Kocayaka Tekstilciler Çarşısında ikinci şubesini açtı.2001 yılında kurumsal dönüşümünü tamamlayarak ünvanını Hisar Elektrik Elektronik Müh. San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak değiştirdi. 2003 yılında hızla büyüyen ekonomisi ile teknolojideki gelişmeleri de yakından takip ederek , müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için Ahi Sinan Caddesinde Denizli'de bir ilk olarak elektromarket mağazasını açtı. Ürün yelpazesini genişleterek aydınlatma alanındaki atılımlarıyla , yeni yapılan ek binasıyla Türkiye ve dünya çapında kabul görmüş 40'a yakın bayilik ile birlikte  7 katta 3000 m^2 kapalı alanda faaliyetlerine devam etmektedir.
3. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Sektörde 1974 ten bu yana hizmet vermekteyiz.
4. Objektif olarak çocuğunuzu/ çocuklarınızı değerlendirebilir misiniz? İş hayatında kendinize benzettiğiniz ya da farklı bulduğunuz yönleri var mı?
Tecrübelerimi genel olarak oğullarıma ve çalışma arkadaşlarıma aktarmaya çalıştım. Düzenli ve dürüst çalışmayı ekip olarak bir ilke haline getirdik.Çocuklarda bizim neslimizin yetişemediği konularda şirkete bilgi ve tecrübelerini aktardı.
5. Yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Teknolojideki gelişmeleri de takip ederek artık daha iyi ve hızlı çözümler üretebiliyoruz.Kurumsallaşma sürecini daha iyi yönettiklerini düşünüyorum.

OĞULUN SORULARI;
1. Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Özgür BAŞARAN . 1985 yılı doğumluyum 2010 Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik elektronik Mühendisi mezunuyum. 2011 yılından bu yana şirket bünyesindeyim. Kardeşlerin en küçüğüyüm. 
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Schneider Elektrik a.ş. de kesici üretim bölümünde  ilk tecrübemi tattım.Sektöre kendi aile şirketimde devam etmekteyim.
3. Babanızın aynı zamanda iş arkadaşınız olması nasıl hissettiriyor?
Tabiki aile şirketinde aile bireyleriyle çalışmak mutluluk verici ve bu bizde bir baskı yaratmıyor.Çünkü çalışan herkes buna bende dahil olmak üzere belli bir görev tanımı içerisinde çalışıyoruz.
4. Adaptasyon sürecinde sorun yaşadınız mı? Babanız birden patronunuz oldu.
Adaptasyon sürecinde her iş yerinde olduğu gibi biraz zorluk yaşadım. Kendisinin anlayışlı olmasından dolayı bu durumu atlatmak çokta zor olmadı. Bu durum sadece benim için değil işe başlayan her arkadaşımız için geçerli .
5. Kuşak çatışması yaşıyor musunuz?
Nadir de olsa anlaşamadığımız konular elbette oluyor. Saygı çerçevesinde sorunları çözümlüyoruz.
6. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?
Amacımız ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek çağı yakalamak , ülkemizle birlikte büyüyebilmek, sektörde bulunan güvenimizi perçinlemektir.Teknolojideki gelişmeleri takip ederek ekibimizede bu konulardaki gerekli eğitimleri aldırarak yeniliklerin takipçisi oluyoruz.