224kablo
Köşe Yazıları

NELER OLDU NELER!

Değerli Volt Gazetesi okurları sektör dostlarım bu ay yine sıcak havalar dolayısıyla her yönden sıcak günler yaşamaktayız. Sıcaklık artışının en hissedilen yeri ise ekonomideki büyümedir.
Bu durum bizi bunaltır gibi olmakta. Dünyayı pandemiyle beraber baskılayan bir enflasyon verilerinin rayından çıkma hali, kayda değer düşüşler görülse dahi, olumsuz etkileri dünya ekonomisinin düzelmesine imkan tanımamaktadır.
Sanırım ülkelerin en çok yoğun mesailerinin olduğu kurumları ekonomi bakanlıklarıdır. Ülkemizde de aynı tabloları görmek mümkün. Bu enflasyon bir gelir pir gider lafı sanırım uygun olacaktır ama çok zaman alan bir süreç olduğu da muhakkaktır.
Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülke ekonomilerinde sorunlar sadece enflasyon değil; beraberinde başka sorunlarında yaşanmasına neden olmaktadır. Üretim ekonomisine daha yoğun çabaların gösterilmesi gerektiğini bir kez daha bir çözüm önerisi olarak hatırlatmakta fayda görüyorum. Gelecekte o kadar büyük sorunlar dünyamızı bekliyor ki; bunlara da geç kalmadan tedbirli olmamız gerektiğine inananlardanım. Aksi halde içinden çıkılmaz sonuçlarla baş başa kalabiliriz.
Değerli Volt Gazetesi dostlarım, zor günler devam ediyor ve bu durumun üstesinden gelebilmek için optimum çabaların sonuçlarını alabilmemiz çok zaman alacak gibi duruyor.
Sanayileşmiş birçok ülkeden gelen ekonomik haberler pek iç açıcı değil; özellikle Euro bölgesindeki ülkelerde küçülme yaşanmaya başlaması ki burada oranlar şaşırtıcı olmakta olup sonuçlarının faturaları ağır seyredebilir.
Bu durumun bizim ekonomik iş birliğimiz yönünden ele alındığında ise fırsata dönüştürüle bilinir mi? Şu an için olmasa bile yakın zamanda olabilirliği mümkündür diye düşünmekteyim.
Çünkü dostlar bizim çok üretmemiz gerekiyor karlılıklarımızın artması ve ülke ekonomimize geri dönüşü önemlidir. Dediğim gibi bir seçim sürecinden çıktık ve devamında gelen toparlanma sürecindeki fiyat artışları ayrıca bizleri çok etkilemesi yönünden hepimizin zor günlere doğru yolumuz olduğu aşikardır.
Üretim sektörleri yönünden ithalata bağlı üretim yapılmasından kaynaklı döviz hareketinin artış göstermesi,  gider artışlarıyla beraber piyasalarda fiyatlanma değişimi görülmeye başlanmış ve alım gücüne sirayet ettiği bir yolda olduğunu görüyoruz.
Burada asıl önemli olan ihracat kalemlerimizin satışlarında artış olması yanında yeni pazarlarında ekonomiye kazandırılması hedef olmalıdır. Umarım fırsatlar değerlendirilir ve zor dönemlerin ortadan kalkması çok zaman almaz.
Değerli dostlarım neler oldu neler… özellikle şuanda yaşadıklarımız için anlatacak bir şeyler olduğunda başlık olarak söylediğim bu cümleyi gelecekte de güzellikler için hatırlamakta kullanalım. Biliyor musunuz? Neler oldu neler?
Dediğimizde nerelerden nerelere nasıl gelindiğini anlatabileceğimiz güzel yaşanmışlıklarımız olsun. Burada sözünü ettiğim şey tabi ki ülkelerin ve ülkemizin geçtiği zorlu zaman diliminden itibaren yaşanılan süreci anlatmak içindir.
Neler oldu neler derken, insanoğlunun dünyayı kirlettiğinden değil, güzelleştirdiğinden söz edelim. Neler oldu neler derken, kavgalardan değil barışın güzelliğinden söz edelim. Neler oldu neler derken, zorluklardan çok değil; refahtan, özgürlükten ve yeni umutlardan söz edelim. Sağlıkla kalın dostlarım. Saygılarımla