224kablo
Sektörel

Na-De Tarihe Işık Tutmaya Devam ediyor…

Nade özel aydınlatma ürünlerinin kullanıldığı tarihi Bursa Saat Kulesi tüm ihtişamı ile göz dolduruyor. 

1800’lerde ilk olarak Abdülaziz döneminde yaptırılan Saat Kulesi, rivayete göre kâgir olarak inşa edilmiş ve lodosun şiddetine dayanamayarak yıkılmış. 1905 yılında Abdülhamit döneminde ‘kesme taştan’ tekrar inşa ettirilen 33 metre yüksekliğindeki 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi, son dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve dış aydınlatma uygulamasında Na-De özel aydınlatma ürünlerinin kullanıldığı
restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına tekrar kavuştu.

Uygulama öncesi yetkililer ile sahada yapılan incelemeler, görüş açısı çalışmaları sonrasında top-lanan veriler, DMY EOA Ar-Ge merkezinde yapılan optimizasyon çalışmaları, bilgisayar destekli simülas-yonlar ve görsel deneyim-lemeler ile tarihi yapıyı en güzel haliyle ön plana çıkaracak, seyir zevkini herkesin doyasıya yaşayabileceği renk ve ürün tipi seçimi yapıldı. Renk seçiminde RGB** led teknolojisi,  dış aksam için IP66*** koruyuculuğu ve soğutucu özelliği en üst seviyede olan alüminyum dış aksam kullanıldı. Fiyat-kalite dengesinin her zaman kullanıcı lehine değerlendirildiği bakış açısı ile ürünlerin üretim prosesi sonrası son testler yapılarak saha uygulaması safhasına geçildi. 
Projeye özel saha montajı sonrası aydınlatma konusunda uzman mühendis kadrosu ile görselliğin daha da ön plana çıkarılacağı aydınlatma senaryosu uygulamasına başlandı. Kablosuz bağlantıyla oluşturulan aydınlatma senaryosu ile otonom çalışma yapısı, renk katmanları dizili-mi, renk geçiş süreleri gibi düzenlemeler yapılarak son testler gerçekleştirildi. 
Yetkililerin test kabul proseslerini başarı ile tamamlan-ması ile tarihi geçmişi ve eşsiz görünümü ile Bursa Tophane Saat Kulesi tüm Bursalı ve tarihe gönül veren tüm vatandaşları-mızın beğenisine sunuldu. Yerel, ulusal ve sosyal medyada yoğun ilgi ile karşılaşan Bursa Tophane Saat Kulesi uzun süre ilgi odağı olmaya devam edecektir. 

* DMY EOA 2018 yılında Ar-Ge merkezi ünvanını alarak yaptığı üretim/tasarım çalışmalarını taçlandırdı. 
** RGB - 3 ana renk ile 16 milyon renk oluşturma teknolojisi.
***IP66: Toz geçirmez ve her yönden gelebilecek yüksek tazyikteki sulara karşı koruma