224kablo
Yeni Ürün Tanıtımı

Na-De Konfor ve Güvenlik Çözümleri

Konutlarda yangın algılama ve uyarı sistemlerinin tesis edilme şartları Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik (BYKHY)’ te kurallar silsilesi ile belirlenmiştir.
BYKHY göre zorunlu şartlar oluşması durumunda ilgili standartların gerekliliklerini karşılayan yangın algılama ve uyarı sistemlerinin kullanımı mecburidir.
Bunun dışında ilgili yönetmeliğe göre yangın algılama ve uyarı sistemleri kurma zorunluluğunun olmadığı durumlarda bireysel güvenliğini en üst seviyede tutmak isteyen kullanıcılar binalarına kurulacak olan IP İnterkom sistemlerinin Na-De Alarm özellikli IP interkom sistemi olmasını tercih etmektedir.
Na-De Alarm özellikli IP İnterkom sistemleri donanım ve yazılım bütünlüğü içerisinde kurulu olduğu mahalde yangın, gaz kaçağı, su kaçağı, hareket vs. gibi kuru kontak bilgilerini değerlendirerek yerelde alarm bilgisini sesli olarak duyurur.
Bunula beraber oluşan alarm bilgisini güvenlik birimine de yönlendirerek güvenliğin de olumsuz durumdan haberdar olmasını sağlamaktadır.
Bu sayede hem lokalde hem uzak izleme ile konut içerisinde meydana gelen olumsuzluğa müdahale daha hızlı ve daha kontrollü gerçekleştirilmiş olur. 
Yangın algılama sistemlerinin Na-De Alarm özellikli IP İnterkom sistemleri ile entegrasyonunda kontak çıkışının olması yeterlidir. 
Na-De Alarm özellikli IP İnterkom sistemleri hem normalde kapalı ( NC ) hem de normalde açık ( NO ) izleme yeteneğine sahiptir. Na-De konvansiyonel duman dedektörü FD8030 ile birlikte kullanılan DB8000R Na-De kontak çıkışlı dedektör tabanı Na-De Alarm özellikli IP İnterkom sistemleri ile tam uyumlu çalışarak daire içinde olası bir yangın algılama durumunda Na-De Alarm özellikli IP İnterkom sistemini aktif ederek gerekli uyarıları sağlamış olur. 
Daire içi yangın algılama da kullanılabilen Na-De Alarm özellikli IP İnterkom sistemleri binanın gelinde kurulu olan Na-De Adreslenebilir yangın algılama sistemleri ile de daire içi yangın bilgilendirmesinde destekleyici bir unsur olarak kullanılabilmektedir.
Binada kurulu olan adreslenebilir yangın algılama sistemi ile algılanan yangın durumu sisteme bağlanarak  FD7203 Giriş/Çıkış modülü kontak çıkışı ile Na-De Alarm özellikli IP İnterkom sistemine aktarılır ve bina genel yangın uyarısı yanında daire içinde lokal uyarı da gerçekleştirilmiş olur.