224kablo
Röportajlar

MULTİTEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET DEMİRKOL İLE SÖYLEŞİMİZ

Multitek firması ne kadar süredir hizmet veriyor, faaliyet alanları nelerdir?

Multitek, 1989 yılında iki kardeşin ortak girişimleri sonucu aile şirketi olarak kurulmuş, müthiş çabaları sonrası bugünlere kadar büyümesini arttırarak devam etmiştir ve devam ettirmektedir. Şu anda Sancaktepe’de 7000 m2 kapalı alana kurulu akıllı fabrika binamızda üretim ve Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 9 farklı ildeki bölge temsilciliklerimiz ve 400’un üzerindeki satış ve satış sonrası hizmet bayimiz ile tüm Türkiye’ye ulaşmış durumdayız. 

Sektörde neredeyse 30 yılını doldurmuş olan Multitek; telefon makineleri ve santral üretimi ile başlayan yolculuğunda, şu anda ağırlıklı olarak interkom ve santral ürünleri üzerine yoğunlaşmış ve üretimini yapmaktadır. Mevcutta üretimde 120 kişi istihdam edilmekte olup, satış ve pazarlama için de 9 farklı bölge müdürlüğü kontrolünde yaklaşık 35 kişilik bir ekip tüm Türkiye’de hizmet vermektedir. Kurulduğu günden bugüne, pazardaki teknoloji lideri olarak trendi belirleyen ve bu konuda çalışmalar yaparak kullanıcılarının hizmetine sunan Multitek ürünleri ile hayatınızın bir kesitinde muhakkak etkileşim içine girmiş, temas etmişsinizdir.

Şirket politikanızdan bahseder misiniz?

Multitek’i kurarken ana amacımız, gelişen ülke pazarının yüksek teknoloji ve iletişim taleplerine Türkiye’de üretim yaparak cevap vermek olmuştur. 

Multitek’in sürekli büyümesindeki en önemli etken; global ve yerel trendler ile müşteri geri bildirimlerini sürekli takip edip ürün ve hizmet portföyünü sürekli olarak güncellemesidir. Kuruluşundan itibaren santral üretimine devam etsek de, yıllar içinde bina haberleşme sistemleri (interkom), akıllı ev sistemleri, güvenlik sistemleri ve haberleşme cihazları konusunda başarılı atılımlar yaptık. 

Multitek’te amacımız her zaman yeni, kullanıcı isteklerine hitap eden ve erişilebilir ürünler üretmektir. Yeni teknolojiler üretip, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak bizim en büyük tutkumuz.

Multitek kendi alanında Ar-Ge merkezi olarak onaylanmış ilk ve tek kuruluştur. Şirket olarak ürünler ve pazar üzerindeki geçmiş bilgi birikimlerimize dayanarak teknik çizimler, kalıp, yazilim-donanim olarak her şeyi kendi bünyemizde geliştirmek ve üretmek şirket politikalarımız arasında yer alıyor. Sunduğumuz ürünlerde teknik çizim, modelleme, kalıp, donanım ve her turlu yazılımı Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanlığı tarafından onaylı Ar-Ge merkezimizde üretiyoruz. 
Kurulduğu günden beri Ar-Ge faaliyetlerine önem veren ve sektördeki oncu adımları atan Multitek, Ar-Ge merkezi olarak yine bu konuya verdiği önemi gözler önüne sermiştir.
Son olarak, Multitek olarak doğru çalışma arkadaşı seçmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu gerek çalışanlarımız olsun, gerek iş ortaklarımız olsun çok önemli bir konu. Sürekli olarak iş birliği içinde olduğumuz ve geri bildirim aldığımız iş ortaklarımız, kalitemizi üst seviye tutmamızda en büyük destekçilerimiz.

Sektörü değerlendirecek olsaydınız ne söylerdiniz, sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Her geçen gün gelişen teknoloji, bireysel güvenliğe verilen değerin artması ve daha ulaşılabilir olması sonucunda interkom pazarı akıllı ev pazarı ile birleşerek gittikçe büyümektedir. Artık interkom salt kapı açma – kapama fonksiyonunu göstermekte değildir, tüm bina ve ev kontrolünü sağlamaktadır. Önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte, bu sistemlerin hayatımızın ayrılmak bir parçası olarak günlük yaşamımızı gittikçe kolaylaştırması beklenmektedir.

Pazar ihtiyaçlarını karşılamak için Multitek olarak piyasadaki her kesime farklı kulvarlardaki ürünlerimiz ile hitap ettiğimizi söyleyebiliriz. Pazarda düşük teknoloji ihtiyacı olduğu gibi yüksek teknoloji ihtiyacı da hat safhadadır. Başta da belirttiğim gibi, Multitek teknoloji olarak sektörde trendi yaratan ve yönlendiren bir şirkettir. Örneğin, IP İnterkom ürünler ülkemizde sadece bizim tarafımızdan üretilmektedir. Uzun seneler süren Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlar sonucu ortaya çıkan bu ürünün teknolojik olarak rakibi piyasada bulunmamaktadır. Sektör bundan sonrada teknoloji ve görsellik ile öne çıkan ürünlere talep artacak ve diğer üreticileri de yönlendirecektir.

Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey varsa duymak isteriz.

Türkiye’de interkom sektörü rekabet açısından yoğun ve zorludur. Birçok oyuncu bulunan bu ekosistemde, en büyük başarılar sağlam ve güvenilir iş ortakları sayesinde gerçekleşmektedir. 

Yakın teknolojik gelecek, öğrenen akıllı cihazların yaşamımızın her alanında bizimle beraber olacağıdır. Multitek yaşamımızı kolaylaştıracak akıllı ev ve cihazlarının üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.