224kablo
Köşe Yazıları

MUCİZELER ONLARA İNANANLARIN BAŞINA GELİR

“Başınızı dik tutun. Yarının ne getireceği hakkında hiç korkunuz olmasın. Yol gösterilecektir. Her zaman gösterilmiş olduğu gibi”. (Sılver Bırch)    
Bazen bir öykü o kadar nefes kesicidir ki inanılmaz gibi gelir. Bazen bir insanın hissettiği üzüntü o kadar büyüktür ki sizi ezer. Ve bazen cesaret o kadar büyüktür ki size mütevazilik verir. “Gerçek mucize kendine inanmaktır”. İmkansızlık yoktur, sadece ona inanmayan insanlar vardır. 
Neyi çok isterseniz neye âşık olursanız ansızın oluverir. Çok istemelisiniz iliklerinize kadar hazmetmelisiniz.  Kesin bir şey varsa, bir mucize bekliyorsanız bedeninizi, ruhunuzu neyiniz varsa ortaya koymalısınız. “Kim kendini önce paramparça etmeden yenileyebilmiştir”. 
Kim çalışmadan kazanabilmiştir. Hangi ordular kollarını bacaklarını bırakmadan, surlara çıkabilmiştir. Kimler acı çekmeden zirveye ulaşabilmiştir. Kim inanmadan kazanabilmiştir. Kim rüyalarını görmeden İstanbul’u fethedebilmiştir. Gemileri yakmadan ispanyayı kim alabilmiştir. Hangi dağ Ferhat’ı korkutabilmiştir. Mucizeler onlara inananların başına gelir.
“Yenildiğinizi düşünüyorsanız, yenilmişsinizdir.
Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız, korkaksınızdır.
Kazanmak istiyor fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle kazanamazsınız demektir.
Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, çoktan kaybetmişsinizdir.
Dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı, ancak onu istediğiniz takdirde gelecektir.
Her şey insanın kafasında biter.
Alt edildiğinizi düşünüyorsanız, alt edilmişsinizdir.
Yükselmek için yüksek düşünmelisiniz.
Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız.
Yaşam savaşını kazanan her zaman, en güçlü ya da en hızlı olan değildir.
Er ya da geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir”.
Arnold Palmer

 

Son söz…
Kendi bahçelerinizi ekin ve birisinin size çiçekler getirmesini beklemek yerine, kendi ruhunuzu dekore edin. Not: muhteşem sonbaharın tadını çıkarın ve neşeyle kalın…