224kablo
Röportajlar

MONO ELEKTRİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN ZİVER ASLAN

1971 yılında Mardin Midyat ’ta doğdum. Ticaret hayatıma aracılı ihracat yolu ile başladım. Başta Kuzey Afrika ülkeleri olmak üzere; Cezayir’e yoğun bir ihracat çalışmamız oldu. 1999 yılında Cezayir’de 7000 m² kapalı alan yatırımı yaparak sanayicilik hayatımız başladı.                                    

%65 PAZAR PAYINA SAHİP OLDUK

BMS markası ile anahtar priz, grup priz, aksesuar ve sigorta kutusu üretimi ile başlayan yolculuk, 2011 yılına gelindiğinde 35000 m² kapalı alanda üretim yapan %65 pazar payına sahip, ürün gamı ve kapasitesi doğru orantıda geliştirilerek, şalt malzeme ve aydınlatma ürünleri de üreten bir firma haline getirdik.

İLKELERİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK

2011 yılında Cezayir’deki yatırımlarımıza destek amaçlı 2500 m² kapalı alanı bulunan İkitelli’deki  sanayi yatırımımızı gerçekleştirdik fakat 1 yıl içinde kabuğumuza sığamaz hale gelip 2012 yılında Akpınar Sanayi Bölgesi’nde 14000 m² kapalı alana sahip modern üretim tesisimizi kurduk. Sektörün önde gelen profesyonellerini bir araya getirerek doğru hamlelerle yola çıktık. İlk hedef Cezayir’deki markamız olan BMS ‘ye destek amacı iken 2013 yılı itibari ile Türkiye iç pazarı ve ihracat hedeflerine sahip bir marka haline geldik. Yapmış olduğumuz 5 yıllık makro planlamayı 2016 yılı sonunda gerçekleştirdiğimizi görmek, beni her geçen gün cesaretlendirdi. Bugün itibari ile anahtar priz serisi olarak en lüks ürün çeşitlerine sahip, grup priz aksesuar serileri, otomat kutuları üreten en önemlisi güven veren bir marka haline geldik. Yola çıkarken ki anayasamızdan hiçbir gün taviz vermedik. Temsil ettiğimiz sektörde öncü rol üstlenmek, ürünlerimizle insanların güvenliğini, mutluluğunu ve faydasını gözetmek, insanların beğenilerine sunduğumuz ürünleri en makul fiyatlarla onlara ulaştırmak misyonumuz;  yaşadığımız güven ortamını tüm dünya ile paylaşmak, insanlığın faydasına olacak ürünleri onların istediği şartlarda sunmak faaliyet alanımızda tasarımlarımızı dünyanın her yerinde en güvenilir, estetik ve ergonomik düzeyde sunmak vizyonumuz oldu.

3 KITADA 30’U AŞKIN ÜLKEYE İHRACAT                                                                                                             

2018 yılına gelindiğinde yurt içinde anahtar priz sektöründe ilk 4’e girmiş, 3 kıtada 30 u aşkın ülkeye ihracat yapan bir firma konumuna geldik. Bu bize 2018 yılı itibari ile 15.000.000 USD değerinde yeni bir yatırıma girme cesareti verdi. 2018’in ilk 6 ayında sektörümüze IP 54 nemli yer anatar priz grubu, MONO marka şalt ürün grubu, modüler anahtar priz serisi ve yeni nesil grup priz serisi dahil olacaktır.

LED AMPUL VE LED AYDINLATMA İMALATINA BAŞLAYACAĞIZ

Ayrıca bayilerimizin tezahür eden ihtiyaçlarına cevap vermek adına Mono markası ile aydınlatma sektörüne de gireceğiz. Yine bulunduğumuz sanayi bölgesinde 12000 m² kapalı alanda led ampul ve led aydınlatma imalatına başlayacağız.

Temelinde sizlerden aldığımız güven olan iştiraklerimizi her geçen gün bu güvene layık olacak şekilde genişletmek arzusundayız. Kaliteden hiçbir gün vazgeçmeden daha iyiyi ve daha güzeli en uygun fiyata milli ekonomimize katkıda bulunarak devam etmek bizim en büyük arzumuz ve hedefimiz.