224kablo
Köşe Yazıları

Mono Elektrik ve Aydınlatma

Son 15 yılda aydınlatma sektöründe konvansiyonel aydınlatmadan Led’e dönüşüm ile büyük ve hızlı bir değişim yaşanmaktadır. Bu değişim ile sektörde faaliyet gösteren birçok global üretici bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamış ve zaman içerisinde el değiştirmiştir. Bu değişim ile sektörde birçok denge değişmiş ve üretim merkezleri Avrupa ve Amerika’dan büyük oranda Çin’e kaymıştır. 
Led ile aydınlatma ürünleri de büyük bir değişim geçirmiş ve aynı zamanda gelişim yakalamıştır. Led çiplerin vermiş olduğu dizayn özgürlüğü ile birçok yeni ürün geliştirilmiş ve hayatımıza girmiştir. Ancak bu hızlı değişimin getirdiği ve son yıllarda piyasada yaşanan ürün kirliliği, kalite ve standart sorunu da büyük bir problem olarak maalesef sektörümüzü etkilemektedir. Hem kalite konusunda yaşanan problemlerin önüne geçmek ve hem de haksız rekabeti engellemek için devletin uyguladığı denetim, yaptırım ve ilave fon gibi tedbirler kaliteli ve yerli üretimi teşvik etme açısından da oldukça büyük katkı sağlamıştır. Yerli ve milli üretimin güçlenmesi sektörümüz açısından kaliteyi artırma adına büyük bir fırsat olacaktır.  
Bu düşünce ile kurulmuş olan Mono Lighting tamamı yerli sermaye ile kurulmuş bir aydınlatma tesisidir. Mono Lighting olarak LED aydınlatma sektörüne Türkiye’de en büyük yatırı yapan firmalardan birdir.
Istanbul’da kurulu olan aydınlatma tesisimizde
Led lamba
Led slim downlight
Led panel
Led yüksek watt ve lümen lamba
Led projektör  
üretimi vardır. Üretilen ürünler yüksek kalite ve verimlilik ile üretilmekte ve Türkiye ile beraber birçok ülkeyede tüketicilere sunulmaktadır.
 2020 yılında da yatımlara devam edilerek hem üretim kapasitesi artırılacak ve ürün çeşidi de geliştirilecektir.