224kablo
Röportajlar

MEGA İSTANBUL MÜHENDİSLİK YENİLİKÇİ YÖNETİMİYLE GELECEĞİ ODAKLIYOR - NESİLDEN NESİLE

BABANIN SORULARI ;

Sizi tanıyabilir miyiz?
Ben Ali Yücelik. 1961 Erzurum doğumluyum. Gençlik yıllarımı Erzurum’da geçirdim. Sonrasında ticari faaliyetlerimden dolayı İstanbul’a taşındım. Son 14 yıldır da Samsun’da ikamet ediyorum. 4 çocuklu bir ailenin babasıyım. 45 yıldır aynı mesleği icra ediyorum.
Firmanızdan bahseder misiniz?
Samsun’da faaliyet gösteren kurucusu olduğum Mega İstanbul Mühendislik Limited Şirketi bünyesinde elektrik malzemelerinin Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde toptan satışını yapmaktayız. 2020 yılında aydınlatma sektörüne yeni bir soluk getirmek amacıyla kurduğumuz geniş yelpazesi bulunan avize, aksesuar ve aydınlatma mağazamızda nitelikli hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda mühendislik hizmetleri sunarak müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. 
Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Erzurum, İstanbul ve Samsun’daki ticari hayatımın toplamı 45 yıldır.
Objektif olarak çocuğunuzu/çocuklarınızı değerlendirebilir misiniz? İş hayatında kendinize benzettiğiniz ya da farklı bulduğunuz yönleri var mı?
Büyük oğlum Yücel Yücelik tahsilini bitirdikten sonra mühendislik ve aydınlatma mağazasını günün koşullarına göre en iyi şekilde yönetmeye çalışıyor. Diğer oğlum Ufuk Yücelik şirketimizin toptan satış departmanına ait alım, satım, lojistik ve pazarlama faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. 
Üstlendikleri görevleri başarıyla yürütmelerinin en önemli nedenlerinden biri hem tahsillerine devam edip hem de yanımda bulunarak ilgi alanları olan ticareti yakinen gözlemlemeleridir. Benden öğrendikleri ticari prensiplerle, günün koşullarını harmanlayarak daha iyi bir ticaret yapma yolundalar. Bu sebeple prensipler ve ticari ahlak konusunda duruşlarımızın benzerliği beni mutlu etmekte. İşleyiş yöntemlerimizde ben biraz daha geleneksel düşüncede olsam da onların yenilikçi fikirleriyle birlikte ortak paydada buluşmayı başarabiliyoruz. Çünkü koltuk savaşının değil ticari savaşın daha önemli olduğunun bilincindeyiz. 
Yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Değişen, gelişen ve globalleşen dünyada ne kadar vazgeçilmez hale dönüşse de e-ticaretin; bizim alıştığımız geleneksel ticaretin olmazsa olması dürüstlük, ticari ahlak ve verilen söze itimat hususlarına sekte vurduğunu düşünüyorum. Bu sebeple yeniliğe açık olmakla beraber, gelenekselliği hiçe saymaktansa güncelleyerek kullanmayı daha doğru buluyorum.