224kablo
Sektörel

MAVİLİ ELEKTRONİK GÜVEN ÜRETİYOR!

Var olmayı, yenilenmeyi ve geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

Yangın ve gaz algılama sistemlerine 30 yılını adamış, tecrübesi ve bilgi birikimi ile bugün 60’tan fazla ülkeye ihracatta bulunan Mavili Elektronik A.Ş. her geçen gün pazar payını genişletmeye devam ediyor.

İstanbul’da yer alan fabrikalarında ürettikleri Maxlogic ve Mavigard marka ürünleri ile sektör ihtiyaçlarına çözümler sunan firmanın bugün, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve “sürekli hizmet” anlayışıyla ulaşılabilir olmak adına Türkiye’de 7 bölge müdürlüğü ve Moskova’da temsilciliği bulunuyor.

Mavili Elektronik, sektörün gelişmesi, standart ve yönetmelikler doğrultusunda projelendirmelerin yapılması için bölge müdürlüklerinde eğitimler düzenliyor. Bakanlıklardan, belediyelere, mühendislik firmalarından, okullara kadar pek çok kurumun yetkilisi için planlanan bu eğitimlerde “Yangın ve Gaz Algılama Sistemleri”, “Algılama Teknikleri”, “Satış Sonrası Hizmetler”, “Supervisor Yazılımı” gibi konular ele alınıyor. Üretilen ürün ve hizmetlerin yapısı gereği, projelendirme, devreye alım, bakım gibi hizmetlerin konuyla ilgili düzenli eğitim alan yetkililer tarafından verilmesi gerekiyor. Bu sebeple firmanın bünyesinde oluşturulan “Mavili Akademi” birimi ile de firma çalışanları, bayi ve yetkili servisler düzenli olarak eğitimlere tabi tutuluyor. Böylece Mavili Elektronik ve çözüm ortakları, Maxlogic ve Mavigard marka yangın ve gaz algılama sistemleri konusunda satış öncesinde ve sonrasında kullanıcılara etkin hizmet verebilmektedir.

Firma, uzman mühendis, tekniker, teknisyen ve üretim elemanlarından oluşan, 250 kişiyi aşan kadrosu ve kalitesiyle dünya standardını yakalayan yerli üretim ürünleri ile ülke ekonomisine de destekte bulunuyor.

Uluslararası geçerliğe sahip sertifikalı ürünleriyle, ülke içerisinde olduğu kadar yurtdışında da dikkatleri çeken firma, en son 21-23 Ocak’ta Dubai INTERSEC’te, 20-23 Mart tarihleri arasında ise; Rusya’nın önde gelen güvenlik sistemleri fuarı olan Securika Moscow’da yer aldı. Geliştirilen son teknoloji güvenlik sistemlerinin tanıtıldığı bu fuarlarda ürünlerini sergileyen Mavili Elektronik, Rusya, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Alt yapı yeterliliklerini her geçen gün ileri taşıyan firma, satış mühendisleri, saha ve teknik destek ekipleriyle satış öncesi ve satış sonrası hizmet vererek müşterisinin her daim yanında oluyor.

Mavili Elektronik Pazarlama Müdürü İpek Yavuz Konak, son zamanlarda yönelimin arttığı akıllı bina sistemleri için; “AR-GE ekibimiz elektrik, elektronik, bilgisayar, mekatronik mühendisleri ve teknikerlerden oluşuyor. Yakın zamanda ekibimiz akıllı bina sistemleri ile entegre çalışabilen, Supervisor Yazılımı’nı geliştirdi. Yazılım sayesinde, hangi binada, katta, dedektörde yangın algılaması yapıldığı izlenip kolaylıkla komuta ediliyor. ONVIF tabanlı IP kamera sistemlerine de entegre olan yazılımımız, yangın anında mahalin durumunu gerçek zamanlı olarak gösterebiliyor” dedi.

İpek Yavuz Konak, yangın algılama sistemlerinin tercih değil zorunluluk olduğunun altını çizerek, Mavili Elektronik’in standart ve yönetmeliklere uygun tasarım gerçekleştirdiğini ve proje hizmeti verdiğini belirtti. “Erken tespit, müdahale ve tahliye sağlanabilen yangın durumu için temel amacımız en iyi şekilde can ve mal güvenliğini sağlayan ürünler üretmek ve tabi ki hedefimiz; gurur duyduğumuz ürünlerimizi yerelde ve globalde daha çok kullanıcıya ulaştırmak.” dedi.

19-21 Haziran tarihlerinde İngiltere’de düzenlenecek FIREX International Fuarı’nda yer alacaklarını duyuran İpek Yavuz Konak, “Geçen sene düzenlenen fuarda ziyaretçilerin ürünlerimizi sergilediğimiz standımıza olan ilgisinden bir hayli memnun kaldık. İyi organize edilen pek çok fuarda olduğu gibi bu yıl düzenlenecek olan FIREX International Fuarı’na katılımda bulunmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Sadece teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, test eden, uygulayan ve kendi reformunu tüm bu gelişmeler doğrultusunda hazırlayan markaların gelecek planı olabileceğini ifade eden Pazarlama Müdürü İpek Yavuz Konak, 30 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren Mavili Elektronik A.Ş. için “Var olmayı, yenilenmeyi ve geliştirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.