224kablo
Röportajlar

Maksimum kalitede hizmet: Promes Otomasyon Elektrik Sistemleri Mühendislik

Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz kendinizden bahseder misiniz?
İsmim Orkun Özcan. Elektik sektöründe yıllarca kurumsal bir şirkette yöneticilik yaptıktan sonra bilgi ve birikimime güvenerek oluşturduğum profesyonel çalışma ekibim ile 2018 yılında taahhüt ve elektrik malzemeleri üzerine toptan ve perakende satış olarak piyasaya hizmet vermeye başlamış bulunmaktayız.

Firmanızın kuruluşundan ve yaptığınız faaliyet konularından bahseder misiniz? 
Endüstriyel sanayi ve nitelikli projelerimizi teslim etmekle beraber ülkemizin dört bir yanına rekabetçi bayiliklerimiz ile hizmet vermekteyiz

Ürün yelpazenizde ne tür ürünler var ve bu ürünler daha çok nerelerde kullanılıyor biraz anlatır mısınız?
Elektrik elektronik ve otomasyon altyapısını tamamlayacak tüm ürünleri bulundurmakla beraber müşterilerimizin spesifik ürün isteklerine de rahatlıkla cevap verebilmekteyiz.

Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz? 
Ülkemizin bütün noktalarına hizmet vermekle beraber farklı ülkelere de ihracatımız bulunmaktadır.

Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz? 
İlke edindiğimiz dürüstlük ve nitelikli personel ilişkilerinde müşterilerimizden ve çevremizden fazlasıyla olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu durum bizi fazlasıyla onurlandırmakla beraber yaptığımız işin sağlamasını ve denetlemesini de yapmamıza yardımcı oluyor. 

Şu an biliyorsunuz ki pandemi süreci devam ediyor. Bütün dünyayı etkilerken, sektör içerisinde bulunan birisi olarak, bu pandemi sürecini nasıl yorumluyorsunuz? Bu bağlamda nasıl bir yol izlediniz?
Biz öncelikle bu durumu aramızda tüm çalışma arkadaşlarımız ile konuşup tartışıp nasıl önlemler alacağımız konusunda dirsek dirseğe verip ortak bir akıl ortaya çıkararak çözümler üretmeye başladık. Gerek müşterilerimiz gerekse aile ilişkilerimizi sağlıklı ve dikkatli şekilde sürdürebilmek için pandeminin en başında şirkette bulunan tüm arkadaşlarımız ile birlikte bu konu hakkında bilgi sahibi olan uzman yetkililerden eğitimler alarak olaya karşı müdahale seviyemizi bilinçli bir şekilde arttırdık. 

Peki sizin bu anlamda tedbirleriniz neler?
Tüm dünyada ve ülkemizde de maalesef artan vakalar üzücü olmakla birlikte endişe verici. Konuyu ve gündemi yakından takip etmekteyiz. İnşallah bu günleri hep birlikte atlatacağız ve o güzel samimi günlerimize kavuşacağız. Sizin aracılığınız ile de buradan tüm sağlık çalışan görevli arkadaşlarımızı gösterdikleri fedakarlık ve çabalarından dolayı minnettarlığımızı bildirmek isterim. 

Bu süreçte herkes internete yöneldi. E-ticarette büyük hareketlenmeler oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 
E-ticaret bu sürecin stepnesi olmuştur. Alt yapısı buna uygun olan firmalar bu süreci daha rahat yönlendirdi. 

Sizin bu sektörle ilgili gözlemlediğiniz sorunlar neler?
Üretici firmaların maalesef ki hedef hırsları son kullanıcılara kadar gitmelerine sebep oluyor. Oysa ki bu enerjiyi bayi kanallarına harcasalar daha verimli ve kalıcı olacağını düşünüyorum. Bu durumun en üzücü kısmı da bayiliğini yaptığımız markalar ile karşı karşıya gelip rakip duruma düşmemizdir. Sektör olarak artık bu konunun biraz önce çözümlenmesi gerekmektedir. 

Firmanızın sektörde ki misyonu ile ilgili değerlendirmelerinizi paylaşır mısınız?
Hizmetlerimizin her aşamasında en üst seviyede ulusal ve uluslararası standartları sağlamak, gelişim ve başarıda sürekliliği yakalamak ilkelerimizin başında gelmektedir.

2021’de Firmanızdan neler beklemeliyiz?
Objektif, tarafsız, kaliteli, güvenilir, mesleki ve etik kurallara uygun değerlendirme hizmetini mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırmayı amaçlıyoruz.
Personelin kişisel ve mesleki gelişim süreçlerine katkıda bulunarak,  kurumsal bilinç ve ekip çalışmasını ileri seviyede etkinleştirmek amacıyla çalışanlarımızla eğitimler yapmak ve hizmet standartlarını sürekli yükseltmeye çalışarak hizmet kalitesini üst seviyelere çıkaracağız.