224kablo
Sektörel

Legrand Grup'tan Türkiye'ye 5 milyon Euro yatırım

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için ürün ve sistemler geliştiren Fransız devi Legrand Grup’un dünya CEO’su Benoit Coquart, geçtiğimiz günlerde Legrand’ın Gebze fabrikasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Döviz kurundaki dalgalanmaya rağmen yatırım planlarını bozmadıklarını açıklayan Coquart, Türkiye'ye 5 milyon Euro yatırım yapma hedefleri olduğunu söyledi. 
Bİna, elektrik ve dijital altyapılar için ürün ve sistemler geliştiren Fransız Legrand, Gebze'de Türkiye'de şalt ürünleri ve kesintisiz güç kaynakları başta olmak üzere elektrik ürünlerinin üretimini yapıyor. Üretimin yüzde 50’sini ihraç eden firma, Türkiye’deki yatırımını artırma hedefiyle iş süreçlerini yönetiyor. Geçtiğimiz günlerde Legrand’ın Gebze fabrikasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Legrand dünya CEO’su Benoit Coquart, döviz kurundaki dalgalanmaya rağmen yatırım planlarını bozmadıklarını açıkladı. 
“Türkiye’ye inanıyoruz”
Türkiye’nin grup içerisinde ilk 10 ülke arasında yer aldığına işaret eden Benoit Coquart, “Gebze Türkiye'deki tesisimizde kapasite artırımına 5 milyon Euro yatırım yapacağız. Birkaç ay içerisinde başlayacak. Kur iniş-çıkışlarına göre yatırımlara karar vermiyoruz, aldığımız kararlar uzun vadelidir. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar” dedi. Legrand Gebze fabrikasının belirli ürünler konusunda uzmanlaştığının altını çizen Coquart, “Gebze’de şalt ürünleri üretiyoruz. Onun dışında anahtar priz serilerimiz bulunuyor. Genel hatlarıyla Legrand Türkiye’de UPS üretimimiz (Kesintisiz güç kaynakları) ve bilhassa da bizim için son dönemde öne çıkan veri merkezi (data center) projelerine odaklanmış bulunuyoruz. Bu konular üzerinde yatırımlar, kapasite artırımları yapma hedeflerimiz var. Bunun dışında inovasyon bizim için çok çok önemli. Bu bakış açısıyla da Türkiye’de bulunan Ar-Ge merkezimize yatırım yapmak da planlarımız arasında. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Biraz öncede ifade ettiğim gibi Türkiye’deki yatırımlarımızı kurların inişlerine çıkışlarına göre karar vermiyoruz. 25 seneyi aşkındır Türkiye’de var olan bir marka olarak bu yıllar içinde çok inişler çıkışlar gördük. 
Fakat biz Türkiye’ye inanıyoruz ve burada yatırımlarımıza devam ediyoruz. Aldığımız kararlar hep uzun vadeli kararlar. Örneğin Ar-Ge merkezine yatırım, kapasite artırım oraya daha fazla destekle ilgili bir karar aldığımız zaman burada ki insan gücüne, teknolojisine inanıyoruz. Başka bir tarafta elde edemeyeceğimiz uzmanlığı burada bulduğumuz için burayı destekliyoruz. 
Üretimde ki uzmanlığa inanıyoruz. Uzun yıllardır Türkiye’de üretim yapıyoruz. Buradaki insan gücüne veya gerekli daha önceden olgunlaşmış bize çalışan firmaların uzmanlığına da inandığımız için ve bizleri destekledikleri içinde oraya yatırımlar yapıyoruz” diye açıkladı. 

Coquart: Türk insanına, Türk iş gücüne inanıyoruz

Grubun geçtiğimiz yılki perfor-mansının değerlendiren Coquart, “Geçen sene gerçekleştirdiğimiz rakamları söylemekte hiçbir sakınca yok. Geçen sene çok güzel bir performans sergiledik. Türkiye’de yüzde 25’in üstünde bir büyüme gerçekleştirdik. 2018’in ilk altı ayı için de tam olarak rakam veremesem de performansımız önemli seviyelerde. Tüm yıla baktığımız zaman aslında 2018’i çok güzel bir performans ile kapata-cağımızı öngörüyoruz. 2019 hakkında ise şu an size bir yorum yapmam çok zor. Yakın zamanda bütçe hazırlık çalışmalarına başlayacağız. Orada ekiplerle konuşacağız. Buna göre kararlar vereceğiz. Sonuç olarak bizim için önemli olan şey ortama uyum sağ-lamak, adapte olmak. Legrand Grup olarak Türk iş gücüne ve Türkiye’ye inanıyoruz.”