224kablo
Sektörel

KUZEY ELEKTRİK LTD. ŞTİ. ŞABAN ŞİRİN İLE SEKTÖRE VE ÖNEMLİ NOKTALARA DAİR..

Bize biraz Kuzey Elektrik firmasından bahsedebilir misiniz?

Kuzey Elektrik 1999 yılında İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde faaliyete başladı. İlk beş yıl asıl iştigal konusu olan toptan elektrik malzemesi temin işi ile geçti. 2008 yılında  elektrik taahhüt işlerine yöneldi. 2015 yılında Yalova’da kardeş firma Peksan Elektrik/Mühendislik ile birkaç projede birlikte yürüdü.

Firmanın Yalova yapılanmasından biraz bahsedebilir misiniz?

2015 yılında Yalova’da  kardeş firma Peksan Elektrik-Mühendislik ile birkaç projede  birlikte oldu. Mevcut projeler devam ederken bizler de  sık sık Yalova’da bulunmak zorunda kaldık. Yalova İstanbul’a kıyasla  daha yavaş bir şehir ve Yalova’da bir şube oluşturmak, Yalova’da yaşamak fikri o zaman oluştu.

Yakın zamanda talihsiz bir olay yaşadınız bahsetmek ister misiniz?

Evet  maalesef çok feci bir olay yaşadık. Aslında bahsetmek, konuşmak bile çok zor ama belki İnsanlar, meslektaşlarımız bizim yaşadıklarımızı öğrendiklerinde bir fikir sahibi olurlar ve bazı olumsuzlukları öngörebilirler diye kısaca anlatabilirim.

O halde herkeste bir farkındalık uyandırmak adına, bu talihsiz olayı anlatmanızı isteyelim sizden.

Olay meydana geldiğinde ben İstanbulda’ydım. İşyerimiz iki kattan oluşan yaklaşık her katı 200-250 m2 olan dar uzun bir yapıda. İlk oluşturma esnasında alt kata inen dar ve uzun kullanışsız bir merdivene sahipti. Malzeme indirme ve çıkarma pek olanaksızdı. Bu nedenle ortak karar vererek bir yük taşıma sistemi  yapma fikri ortaya çıktı. Mevcut rafları yapan demirci arkadaştan bir öneri aldık ve bir proje oluşturuldu. Tek kat çıkabilen sepetli bir yük taşıma sistemi yapıldı. Bu sistem 3,5-4 ton taşıyabilecek bir motor ve bir sisteme göre planlanmıştı. Yapım aşamasında bulunamadım ama bittiğinde benim de sağlam olduğunu düşündüğüm bir yük taşıma sistemi olmuştu. Yaklaşık bir yıldan fazla bu yük taşıma sistemi kullanıdı. Kasım ayının  son günlerinde bir müşterinin siparişini depodan çıkarmak isteyen iki arkadaşımız, kablo makarasını yükledikleri yük taşıma sistemi sepetinden dışarı taşan makara uzantısını fark etmeden yukarı çıktılar. Ama sepet bir yere kadar çıkabildi ve sıkıştı bu sıkışmayı gidermek için uğraş veren arkadaşlarımız yukardan kopan platform ve sepet arasına sıkışarak vefat ettiler. Üzüntümüz çok fazla, acımız büyük ama elimizden gelen bir şey yok maalesef. Daha fazla anlatacak bir şey bulamadım. Ailelerinin her zaman yanındayız. Kendilerine de huzur içinde uyumalarını diliyorum. Çok üzgünüz.