224kablo
Sektörel

KRC ELEKTROMARKET GELENEKSEL GALA YEMEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Faaliyetlerine 2004 yılı Mayıs ayında 3 çalışanla başlayan KRC Elektro Market A.Ş bugün itibariyle 14 şube 125 çalışana sahiptir. Yıllık 100 bin ayrı ürün satış gamı ile bu alanda en fazla çeşide sahip yerel aktörler arasında yer almaktadır. Bugün itibariyle yaklaşık 15 bin cari müşterileri bulunan firma şuan ki alt yapısıyla maksimum yüzde 30 personel artışıyla 300 bin kalem ürüne kadar satış yapabilme kapasitesine sahiptir.

Yerel elektro market zincirinin Türkiye pazarındaki öncüleri arasında yer alan Krc Elektro Market, 2018’de e-ticarete başlamayı hedefliyor. Bu yıl cirosal bazda yüzde 40 büyüyen firma, önümüzdeki yıl 2 şube daha açarak şube sayısını 15’e çıkarmayı planlıyor.

Pazardaki konumlarını güçlendirmek adına 2018 yılında 2 şube daha açmayı planlayan firmanın 2023 yılına kadar 100 şube hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için büyük finans gücüne sahip olmak gerektiğini düşünen KRC Elektromarket en geç 2019 yılına kadar artı bir finans elde etmek amacıyla borsaya açılmayı planlıyor.

Kırkgöz Pano Elektrik İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. firmaları ile 600 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi’nin taahhüt işlerini aldıklarını aktaran KRC Elektromarket Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kıraç, “ Hastane yapılırken müteahhit işi yarım bıraktı. Bizde projenin 2-3 yıl gecikmemesi ve devletin zarar etmemesi adına elimizi taşın altına koyarak ve zarar etme pahasına işi anahtar teslim devraldık. İnşaat, mekanik, elektrik, peyzaj, medikal altyapılar ve pnömatik işlerinin kapsadığı projeyi bitirmek üzereyiz” dedi.

Stok yönetimine odaklanacaklarını vurgulayan Kıraç, böylece verimliliği artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Stok yönetimi ile stoklarını efektif bir şekilde yöneteceklerinin altını çizen Hakan Kıraç, bu sayede güçlü bir finans yapısı kurup, hem kârlılığı hem de verimi artıracaklarını açıkladı. Kıraç, “Planlı ve çok çalışarak geldiğimiz noktaya bakacak olursak Eskişehir’de en çok vergi veren 24’üncü firmayız. Ciro anlamında ise Eskişehir’de ilk 20 firma arasındayız” dedi. İşlerini kendi yazılımları olan PERMAS programıyla yönettiklerine değinen Kıraç, “PERMAS bir performans ve iş yönetimi programı. Bu programla ciroyu, kârı, genel giderleri, stokları ve personel performansını  yönetiyoruz. 360 derece değerlendirme denilen şirket yöneticilerine ve patronlara da puan veren bu sistemde yaklaşık 200 bin tane parametre mevcut” ifadelerini kullandı.

KRC Elektro Market A.Ş bu yıl ki geleneksel gala yemeği ve yılsonu toplantısını Afyon Budan Termal Otel’de gerçekleştirdi.

 6 -7 Ocakta yapılan toplantıda; 2017 yılı ciro ve hedefleri değerlendirmesi, Personel motivasyonu ve performans ölçme teknikleri ve 2018 yılı genel bakış konuları yer aldı.

Toplantı sonrası; birçok ödülün dağıtıldığı, yılın en başarılı şube ve personellerin açıklandığı aynı zamanda ödüllendirildiği Gala yemeğinde 14 farklı şehirde şubesi bulunan firmanın çalışanları bir araya gelerek güzel bir hafta sonu geçirdi.