Yangın algılama sistemlerinin çevre birimler ile entegrasyonu için farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Bu yöntemler yazılımsal (modbus gibi) olabileceği gibi fiziksel (giriş/çıkış modülleri gibi) yapıda olabilir. Adreslenebilir yangın algılama sistemlerindeki geniş seçenek yelpazesi konvansiyonel sistemlerde çok fazla görülememektedir. Na-De yangın alarm sistemlerinin bu alanda çözüm önerileri oldukça ilgi görmektedir.
Konvansiyonel sistemlerde bölgesel algılama yapıldığından bölgeye özel kontak çıkışı ihtiyacı olduğunda çoğu uygulamacı için büyük bir problemdir kendini gösterir. Bu tür ihtiyaçlarda uygulayıcı proje özelliğine göre her bölge için ayrı panel kullanmak zorunda kalabilir ve durum kurulum maliyeti açısından büyük masraflara yol açan sonuçlar doğurabilir. Na-De Konvansiyonel yangın algılama sistemlerine özel tasarlanan ve Na-De konvansiyonel yangın algılama sistemlerinde bölge bazlı kontak çıkışı sağlayan modüller, yapılacak olan çalışmaları minimum maliyet ve minimum çaba ile gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
Panel içine monte edilen bölgesel röle çıkış modülleri (FD4201/*) yangın algılama durumunda panel yangın kontağı ile birlikte bölgesel çıkış vererek algılama bölgesine özel oto-masyonun gerçekleştirilmesini sağlar. Bu alternatif kontak çıkışı örneğin sığınak fanlarının algılama bölgesine özel olarak devreye sokulmasını, konvansiyonel sistem kullanılmış bir işletmede belli bir otomasyona bağlı olarak çalışan sistemlerin bölgesel olarak kontrol edilmesi sağlayabilir. Alarm izleme merkezlerinin uzaktan izleme yaptığı projelerde acil durum bilgilendirmesi yapılması gerektiğinde müdahaleyi daha hızlı gerçekleştirebilmek için bölgesel kontak çıkış entegrasyonu ile ilgili en hızlı ve doğru bir şekilde yönlendirilebilir.
Proje uygulamalarında yangın algılama sisteminden bağımsız çalışacak, duman veya ısı algılaması ihtiyacı olduğu durumlarda Na-De konvansiyonel DB8000R röle tabanı kullanım kolaylığı açısından ön plana çıkmaktadır. Güvenlik panellerinin kullanıldığı mahallerde Duman ve Isının algılanması ihtiyacı ve bu tehlikeli durumun güvenlik paneli üzerinden takibi gerektiğinde DB8000R röleli taban ve Na-De konvansiyonel dedektörler (FD8010 - sabit ısı, FD8020 – sabit ısı ve ısı artış, FD8030 - duman, FD8060 - kombine duman/ısı) ihtiyacı sorunsuz şekilde karşılayabilmektedir. Röleli tabanın diğer detektörlerden bağımsız stok yapılabiliyor olması maliyet açısından uygulayıcının stok planlaması yapmasında kolaylık sağlamaktadır.