224kablo
Röportajlar

Köksoy: ‘Sayısını bilmediğim kadar eleman yetiştirdim’

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz? 
İsmim Ahmet Ömer Köksoy 1952 yılında Afyon Bolvadin’de doğdum ilköğretim, ortaöğretim ve  lise eğitimimi Bolvadin’de okudum. 70’lerin başında Ankara’ya taşındık. Abimin eğitimi için abimin tavsiyesiyle elektrik sektörüne girdim. Kendisi de elektrikçidir, askerliğe kadar çalıştım askerden geldikten sonra Seka Kağıt Fabrikası’na elektrik kumanda montörü olarak başladım. 1994 yılında emekli oldum. Bolvadin’de sahibi olduğum Köksoy Elektrik’i de o yıl hizmete açtım şirketimin başında ben ve 3 oğlum Ömer, Hayrani, Osman bu işletmeyi yürütmekteyiz.
2. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz? 
Firmamız da 3’ü oğlum olmak üzere 7 kişi çalışmakta 4 kişide stajyer. Halen yetersiz kalmaktayız diyebilirim. Çünkü sadece konut tesisatından ziyade aydınlatma fabrika çiftlik ve tarımsal tesis işleri yapıyoruz bunun yanı sıra derin kuyu sondaj ekipmanları satış ve montajı da var. Bazı firma bayilikleri vs. toptan ve perakende hizmetini birlikte yürütüyoruz.
3. Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz? 
Şube açmayı düşünüyoruz. Afyon, Eskişehir, Ankara benim için olabilirliği yüksek yerler ama ne zaman olur bilemiyorum.
4. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz. 
Şuan Bolvadin, Çay, Sultandağ Emirdağ Afyon Merkez 
5. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz.
Bu sektör çok büyük ve o kadarda önemli aslında bizler günümüz koşullarında hizmet veriyoruz. Gelecekte sektörün çok değişeceğini tamamen teknolojik ürünlerle iş yapılabileceğini şimdiden görür gibiyiz. Bu konuda yatırım yapmaya çalışıyoruz. 
6. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
24 yılı kendi işim olmak kaydıyla tam 48 yıldır hizmet veriyorum. Üç oğlumu da bu sektöre dahil ettim. Çünkü işimi seviyorum herkesin meslek sahibi olmasını istiyorum. Sayısını bilmediğim kadar eleman yetiştirdim. Bazıları hala devam etmekte, bazıları da başka şehirlerde bu beni mutlu ediyor 
7. Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz? 
Açıkça söylemem gerekirse yeni nesil yeterli değil. Çok az sayıda iyi eğitim almış genç var. Sektörün büyüklüğü karşısında yok denecek kadar az diyebilirim. Ayrıca eğitim politikası da teknolojik ve mesleki gelişmelere göre gözden geçirilmeli. 
8. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz? 
Şirketimizin gelecek vizyonu şimdiye kadar olduğu gibi kalite, teknoloji ve insan sağlığını düşünerek tamamen müşteri memnuniyetini esas alarak hakkıyla iş yapmak.
9. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz? 
Her zaman şunu söylüyorum kaliteli iş, kaliteli kazanç ve kaliteli hayat  dürüstlük olmadan, insana ve doğaya saygılı olmadan haram helali bilmeden olmaz. Bu konulara dikkat edenlerin her zaman başarıya koşacaklarından eminim
10. Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Tüm meslektaşlarıma, iş ve özel hayatında başarılar dilerim. Bol kazançlar…