224kablo
Röportajlar

KESİNTİSİZ HİZMET VE KALİTESİ İLE DCZ ELEKTRİK

1-Kendinizi tanıtır mısınız?
Öncelikle hoş geldiniz, bizlere gazetenizin sayfalarında yer ayırdığınız için Volt Gazetesi ailesine ve sizlere çok teşekkür ederim. Ben Mehmet Arslan 1979 Eskişehir Alpagut köyünde dünyaya geldim. 3 kardeşten en küçüğüyüm. Liseye kadar hayatım Alpagut köyünde devam etti, liseyi Eskişehir’de okudum. Liseyi bitirdikten sonrada iş hayatına atıldık.

2-İş hayatınız nasıl başladı?
1996 yılında sektöre Kıraç Elektrik firmasında başladım, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra kendi firmamızı kurmak için görevimden ayrıldım. DCZ Elektrik Oto-masyon firmasını kurarak yolumuza devam ettik. Şuanda Merkez Eskişehir olmak üzere Kütahya, Bilecek, Afyonkarahisar’da, 2022 yılından itibaren de Bursa şubemizde Marmara ve Ege bölgesinde ki müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

3-Firmanızın kuruluşu ve faaliyet konuları nelerdir?
2021 yılında faaliyete geçen firmamız fabrikalara elektrik ve otomasyon malzemeleri tedarik etmektedir. Endüstriyel alanda son kullanıcılara elektrik malzemeleri tedarikinin yanı sıra plan, proje, taahhüt ve otomasyon konularında da hizmet vermekteyiz.

4-Bayilikleriniz nelerdir? 
Fabrika odaklı çalıştığımız için müşterilerimizin istekleri doğrultusunda ürün satışı yapmaktayız. O yüzden şuan bu şartlarda bir bayi anlaşması yapmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Stoklarımızda Şalt grubunda; ABB, Schneider, Siemens, Legrand sensör, sürücü grubunda; Omron, Sıck, Leuze, Pilz, kablo grubunda; Alves Kablo,Win Kablo, Öznur Kablo, Prysmian Kablo, aydınlatmada; EAE, Philips, Ack, Cata gibi bir çok markayı stoklarımızda bulundurmaktayız.

5-Üretim / hizmet yelpazenizden bahseder misiniz?
Üretimimiz bulunmamaktadır. Şirketimiz hizmet sektöründe faaliyet göstermesinin yanında endüstriyel otomasyon projeleri ve taahhüt projelerinde de faaliyetine devam etmektedir. 

6-Hangi bölgelerde faaliyet gösteriyorsunuz?
Merkez Eskişehir olmak üzere 2021 yılından itibaren de Bursa bölgesinde bir şubeleşme kararı aldık bu doğrultuda 2022 yılından itibaren Bursa bölgedeki müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için bölgede 4 personelimizle hizmet vermekteyiz. Şuanda ülkemizin birçok iline malzeme gönderimimiz mevcuttur. Türkiye dışında 2021 yılında ihracatımıza başladık burada verdiğimiz hizmeti yurtdışına da götürmek istiyoruz. Bu doğrultuda 2022 yılında da ihracatımızı daha da büyüterek sürdüreceğiz.

7-Diğer firmalardan sizi önde tutan özellik nedir?
Burada bize öne çıkaran özelliğimizin çözüm odaklı çalışmamız, hızlı ve 7/24 gece gündüz demeden hizmet vermemiz olduğunu düşünüyorum. 

8-Sektörün gelişimi ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Sektörümüz endüstri 4.0 ile daha çok gelişeceğini düşünüyorum çünkü bir çok fabrika robotlar ile üretime geçiş yapıyor bu da elektrik ve otomasyon malzemeleri ihtiyacınız daha da arttırıyor, şatışını yaptığımız birçok marka şuan çip krizinden dolayı üretimleri aksamış gözükse de bunları geçici bir kriz olup kısa bir sürede toparlanacağını düşünüyorum.

9-Firmanızın kalite çizgisini nasıl geliştiriyorsunuz?
Firmamızı üç yıl, beş yıl gibi geçici süreler-de hizmet etmesi için değil, yıllarca bu sektörde var olabilmesi, sektöre ve müşterilerimize hizmet edebilmesi için kurduk. Bence bunun yolu da dürüstlükten geçiyor. Şirket politikamız gereği dürüst ticaretimizden kesinlikle taviz vermiyoruz. İkinci aşamada da genç dinamik ve sektörde tecrübeli müşteri odaklı çalışabilen bir çalışma ekibimiz var, çalışma arkadaşlarımızla beraber kalite çizgimizi daha da üst noktalara çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz.

10-İhracatınız var mı? Varsa en çok hangi ülkelere ihraç ediyorsunuz?
İhracat yapıyoruz. Geçen yıl Orta Doğu’da Irak, Orta Asya’da Özbekistan, Afrika’da Tunus’ta ve birçok firmaya ürün tedariki sağladık. Yurtdışında ki projeleri takip ediyoruz Libya, Rusya ve Özbekistan’da projelerimiz devam etmektedir. İhracat yaptığımız ülke sayısını 2022 yılı itibariyle 10’un üstene çıkarmak istiyoruz.

11-Firmanızın kısa ve uzun vadeli hedefleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Firmamızın kısa vadede ki hedefi verdiğimiz kaliteli hizmeti ülkemizin 81 iline de götürmektir. Uzun vadede de bu hizmeti bütün dünya ile tanıştırmak isteriz. 

12- Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Volt gazetesi projesini başından beri takip ediyorum böyle güzel bir projenin sayfalarında yer alabilmek bizim için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Bizlere gazetenizde yer ayırdığınız için size ve Volt Gazetesi ailesine teşekkür ediyorum.