224kablo
Sektörel

KEOX RUSSIA INTERLIGHT’IN PARLAYAN YILDIZI OLDU.

Keox Elektrik firması Moskova’da 1.000 m2 depo ve ofisinde ki uzman personeliyle Kırım’dan Japonya sınırına kadar olan müşteri ağıyla, Elektrik sektöründe; Türkiye’nin alanında en güçlü firmaları Mono Electric, Borsan ve Lucea markalarının distribütörlüğünü yapıyor. Yıllardır Moskova’da, büyük katılım ve yoğun ilginin olduğu 18-21 eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen İnterlight Russia fuarı bu sene Türk üreticiler açısından çok önemli ve değerlidir. Malum savaşın başlamasından bu yana batılı tüm firmaların ortak ambargo kararı sonucu, ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Rusya’ya açık birkaç kapıdan biri olan ülkemizin ticaret hacmi artmakla birlikte, başka sektörlerde olduğu gibi elektrik sektörü açısından da çok önemli bir yer almaktadır. Batılı markalardan (elektrik sektöründe pazar payı % 63) boşalan bu alanda bir şekilde eksikliği tamamlayan firmalar, batılı markaların yerine kaliteli üretim olarak gördükleri Türk markalarına ciddi bir ilgi göstermeye başlamıştır. 
Bu noktada; firma sahiplerinin bölge ticareti hakkındaki bilgileri, yurt dışında iş yapma konusundaki tecrübeleri ve Moskova’da oluşturdukları operasyon altyapısı ile Keox firması, bu fuara Mono, Borsan ve Lucea standları ile damga vurmuş, tüm Rusya’dan gelen müşterilerini fuarda ağırlamış, çok fazla sayıda yeni müşteri adayları ile görüşmeler yaparak, müşteri ağını daha da genişletmiştir.  

Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz kendinizden bahseder misiniz?
Keox Elektrik olarak, 2023 yılının başında Moskova merkezli, İstanbul’da satış operasyon ofisini de kurarak tüm Rusya federasyonuna hizmet verecek yapıyı hayata geçirdik. İlk olarak Rusya’da son beş yılda kaliteli üretimleri ve pazarlama faaliyetleri ile belli bir noktaya gelmiş olan Mono Electric firmasının Rusya distribütörlüğünü alarak satış ağımıza sunduk. Sonrasında Lucea ve Borsan firmaları ile de anlaşarak tüm ürünlerini satış ağımızda müşterilere dağıtmaya devam ediyoruz.

Sadece Rusya’da mı faaliyet gösteriyorsunuz, başka bölgelere de hizmet veriyor musunuz?
Hayır. Sadece Rusya değil. Keox aslında bir Dış Ticaret firması olduğundan gittikçe artan ülke sayısı ile farklı ülkelere de satış yapıyoruz. 

Dış Ticaret ve Yurt Dışında operasyonel bir yapı kurup işletme noktasında sizi öne çıkaran özellik nedir?
Rusya özelinde bakacak olursak, BDT ülkelerinde ticaret yapmak ile ilgili ciddi bir geçmişimiz ve tecrübemiz var. Zaten Rusya ana odak noktamız. Yabancı ülkelerde iş yapmanın, ülkelere göre farklılık gösterse de firma kuruluşundan paranın Türkiye’ye gelişine kadar değişik prosedürler ve riskler barındırdığını biliyoruz. Bu konudaki bilgi ve tecrübemiz ile daha hızlı ve güvenli çalışmalar yapıyor olmamız. Ayrıca diğer ülkelere yaptığımız ihracatlar da ise gerek parsiyel gerek konteyner olacak şekilde doğru ürün, doğru fiyat ve hızlı teslimat ile ön plana çıkıyoruz. 

Firmanızın kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri nelerdir?
Öncelikli olarak, Rusya’da oluşan bu fırsatı iyi değerlendirerek, şu anda temsil ettiğimiz markaları bu pazarda kalıcı olacak şekilde konumlandırarak sürekli artan bir hacimle iyi noktalara getirmektir. Sonrasında ise, sektörümüzde şu an çalıştığımız ürün grupları ile bağlantılı, marka değerine önem veren, güçlü bir veya iki tane daha üretici firmayı da sistemimize dahil etmeyi planlıyoruz.