224kablo
Sektörel

KAYGININ ÖTESİ…

Değerli Volt Gazetesi okurları, saygıdeğer elektrik sektörü dostlarım sıcak bir temmuz ayından merhaba. Öncelikle kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Değerli dostlar dünyamızı sarsmaya devam eden ekonomik buhran seviyesindeki durum ülkemizi de içine alan bir girdap misali dalgalanarak devam ediyor. Bu durumdan hepimiz kaygı duyuyor ve öngörülemez bir gelecek tahminlerinden söz etmekteyiz. Taşlar sürekli hareket halinde, yaşanan bir kaos fırtınası adeta tüm algıları yerinden değiştirmekte ve artık kaygının da ötesi bir karamsarlık içinde olağan dışı hayatın içinde yer almaya devam ediyoruz. İnanın umut dolu cümleler kurmayı çok özledim, ama yine de ümidimizi kaybetmeden yaşamayı da bir kenara bırakmayacağız. Her ne olursa olsun mücadeleye devam çünkü bu durum tüm dünyayı etkisi altına alan bir sis ve buradan sabırla çıkılacak günler yaratmakta yine bizlerin elinde olacaktır. Tüm bu yaşanılanlar ile ülkelerin gelecek kaygısı taşımaları, gelecek dünyamızın yeniden şekillenmesi veya iddia edilen yeni dünya düzenine giden yolun başlangıcı mı? Diye düşünmeden edemiyorum. Ama birçok gerçeği görmemizi sağlayan bir zaman dilim içindeyiz ve özellikle tarımın ve enerjinin ne kadar yaşamımızda etkin olduklarını bir kez daha anlamaktayız. Daha önceki yazılarımda dünyamızı bekleyen en büyük yaşamsal tehlikenin gıdada yaşanması muhtemel sıkıntıların baş göstereceğinden söz etmiştim. İstemeden de olsa, bir de üzerine enerji eklenmiş oldu ve doğal olarak yazımın başlığı gibi artık kaygının ötesi kaygılar yaşanacak gibi bir gelecek bekliyor bizleri.
Kaygının ötesi beklentilere bakıldığında sektör dostlarımdan bir süre daha yatırım yapmaktan ve dövizle borçlanmadan kaçınmalarını öneriyorum. Sakin olmak sanırım öngörülebilir zamana daha çok yaklaşılmasını beklemek, en doğru karar verme zamanı olacaktır. Endişelenmekten çok fırsatlar yaratılmasından ve yeni girişimlere yelken açmanın yakın zaman içinde gerçekleşeceğini düşünmelerini önermekteyim. Bu arada Volt gazetesinde görev alan basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı da ayrıca kutlarım. 
Değerli Volt Gazetesi dostlarım, kaygı duymadan nasıl yaşarız diye düşünüldüğünde hayallerimizden vazgeçmediğimiz zaman endişelerden uzaklaşır ve geleceğimize umutla bakarız,  gerçek olan yaşadığımız gelecek kaygılarından da en kısa sürede normale dönme arzularımızın gerçekleşmesi olacaktır. Dünyadaki olumsuz gelişmelerden etkilenen ülke ekonomimizdeki aşırı dalgalanmaların tüm dünyada olduğu gibi bir süre daha bizleri etkilemeye devam edeceğe benzemekte olup gelecek yılın ortalarına kadar sanırım devam edecektir. Bu arada yılın başında “dijitalizm” diye olan başlığımın içindeki yazımda dünyada dijital paraların yakın zamanda ortaya çıkacağı ve belki de gelecek dünyamızda tek para oluşturulacağını anlatmıştım. Değerli dostlarım yazımı hazırlarken Amerika merkez bankası dijital paranın olmasının artık kaçınılmaz gözüktüğünden söz etti. Kısaca dostlar pandemi ile beraber sözü edilen yeni dünya düzeninin hazırlanma hareketlerini artık görmeye başlayacağız galiba. Tüm bu gelişmelerin sonrasında insanlığı neler bekliyor olacağını birlikte yaşayarak göreceğiz. Tüm güzelliklerin bayram sevinci misali yaşanması dileğiyle saygılar sunarım.