224kablo
Sektörel

KALİTELİ ÜRÜNLERİ, KALİTELİ BİR HİZMETLE SUNMAK!

ABDULLAHOĞLU ELEKTRİK AYDINLATMA A.Ş. OLARAK 1996 YILINDAN BERİ TEMEL İLKEMİZ:
KALİTELİ ÜRÜNLERİ, KALİTELİ BİR HİZMETLE SUNMAK!

Elektrikli cihazlar günlük hayatımıza girdiği günden itibaren insanlık yeni bir sorunla da tanışmış oldu: Enerji sorunu. Uzunca bir süre enerji üretiminin artırılması ve üretim yöntemlerinin çeşitlendirilmesi çabası içinde olan insanlık, belirli bir aşamadan sonra, enerjinin korunmasının da en az üretimi kadar önemli olduğu fikrine ulaştı. Bu anlamda hayatımıza girmiş olan tüm elektrikli cihazların enerjiyi daha verimli kullanması için elektrik motorlarında, komponentlerinde ve aksamlarında pek çok yenilik, buluş ve düzeltmeler yapılması gerekti. Doğal olarak hayatımıza giren ilk elektrikli cihaz olan aydınlatma ampullerinin de verimliliğin artırılması kaçınılmazdı. Enkandesan ampullerle başlayıp, fuloresan, halojen ve kompakt floresan ampullerle devam edem hikaye, en verimli aydınlatma yöntemi olan LED’lerin gelişmesiyle çok farklı bir noktaya gelmiş oldu. Bu gün, 10 yıl öncesine göre çok daha sağlıklı ve verimli bir aydınlatmanın keyfini yaşıyoruz. LED teknolojisinin akıllı sistemlerle birlikte kullanılabilir olması avantajıyla evlerimiz, işyerlerimiz yalnızca aydınlanmıyor, çok daha keyifli ve konforlu pek çok aydınlatma yöntemiyle tanışıyor.  

Her yenilikçi teknoloji gibi ilk zamanlarında yüksek fiyatları nedeniyle kullanıcılarına çok şey vaat edemeyen LED aydınlatma ürünleri, kullanımın artması, teknolojisindeki yenilikler ve üretim metotlarının verimli hale gelmesiyle bir dönem konvansiyonel hale gelmiş olan kompakt floresan aydınlatmanın yerini almış durumda. Konunun çok içinde olmayan nihai tüketiciler hepsi neredeyse bir birinin aynı ama, fiyatları farklı farklı pek çok LED aydınlatma ürünüyle baş başa kalmış oldular. Konunun biraz içinde olanlar için ise; üretiminde kullanılan çiplerin kalitesinden, kullanılan malzeme sayısına ve kalitesine kadar pek çok etkenin etkilediği bir ürünler yelpazesinin karşılaştırılması sorunu başlamış oldu. 

Biz, Abdullahoğlu Elektrik olarak işte bu karmaşık, sürekli yenilenen ve güncellenen sektöre 1996 yılından beridir hizmet veriyoruz. İlk kurulduğunda küçük bir işletme olan firmamız, uzakdoğuda ürettirdiği ACK markalı ürünlerinin kalitesi ve hizmet anlayışıyla kısa sürede pek çok rakibinin arasından sıyrılmayı başardı. Daha o dönemlerde hedefini, aydınlatma armatürleri teknolojilerindeki en son gelişmeleri takip etmek, yeni teknolojilere ayak uydurmak, her zaman daha iyisini bulmak için ürün geliştirmeye odaklanmak olarak belirleyen firmamız bu sayede; Türkiye çapında yayılmış bir bayilik ağına ve Avrupa ülkelerinde organize olmuş temsilciliklere sahip oldu. Yurt dışı üretimle başlayan süreç, bu gün Silivri Selimpaşa Sanayi Bölgesinde 18,000 m2 kapalı alana sahip bir üretim ve lojistik üssüyle devam ediyor.

Selimpaşa Tesisimizde yapılan üretimin felsefesinin özünde “saygı göstermek” kavramı bulunmaktadır. Müşterilerimize, çalışanlarımıza, çevremize saygı göstermek, üretim felsefemizin temelini oluşturur. Bu anlamda oluşturulmuş olan üretim bantlarımızın ve çalışma ortamının oluşturulmasında, çalışanlarımızın istekleri ve önerilerini göz önünde bulundurmaktayız. Yüksek bir verimlilik standardının oluşturulabilmesinin ilk adımının bu olduğuna inanıyoruz. Üretim proseslerimiz, kullandığımız ham ve yarı mamul ürünlere gösterdiğimiz özen, planlama ve zamanlamadaki ciddiyetimiz, Ar-Ge’ye ayırdığımız zaman, kalite kontrol laboratuvarımız ise, müşterilerimize gösterdiğimiz saygının bir göstergesidir. Gerek, ACK’nın portföyündeki ürünlerin düşük ve verimli enerji tüketiyor olması, gerek üretim süreci boyunca çevreye en az zararın verilmesi konusundaki hassasiyeti dolayısıyla çevreye son derece duyarlı bir markadır.

ACK ürünlerinin üretildiği üretim bantları günün 24 saati, yılın 365 günü üretim yapabilecek şekilde planlanmıştır. Modern teknolojinin sunduğu tüm olanakları üretim standartlarına yansıtmak, toplam kalite, verimli üretim, üretimin her aşamasında kontrol sistemi oluşturmak, yüksek performanslı kalifiye işçilik sağlamak temel anlayış ve ilkelerimizdendir. Otomasyon sistemi ile çalışmakta olan üretim bantlarımız sayesinde, seri ve standart üretimde hata payı minimuma indirilebilmekte, montaj ve kalite kontrol kolaylığı sağlanmaktadır Sürekli eğitime tabi tutulan teknik elemanlar kontrolünde yapılan üretim, tam kapasite ile çalışırken, kalite kayıplarını ortadan kaldırmaktadır. 

Ülkemizin kaynaklarını heba etmemek aksine, üretip ekonomisine katkı sağlamak, istihdamı arttırıp bölge halkının kalkınmasına çabalamak, sektörü daha iyi bir konuma taşımak için uğraşmak, satış ağımızla en iyi ürün ve hizmetleri sunmayı sağlamak ilkeleri ile çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.