224kablo
Haberler

Kablo sektöründe Türkiye Lideriyiz

Kablo sektöründe Türkiye Lideriyiz Türkiye’nin lider kablo üreticisi olan HES KABLO; sektördeki 50 yıllık birikimi ile enerjiden iletişime, bilişimden endüstriye kadar birçok farklı sektöre dünya standartlarında altyapı ürünleri sunmaktadır.

Erciyes Anadolu Holding, 140’dan fazla ülkeye ihracat yapan HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve 122 bin metrekarelik alanda çelik halat üreten Erciyes Çelik Halat A.Ş. ile sektöre yön vermeye devam etmektedir.

Ülkemizin lider kablo firması olan HES KABLO, kablo ve iletken sektöründe sahip olduğu know-how, gösterdiği başarı ve üstün performansı sayesinde, bugün dünyaca tanınan uluslararası bir firma haline gelmiştir.

Entegre üretim tesislerinde bakır ve alüminyum çubuk, PVC ve HFFR Granül ve paketleme malzemeleri gibi farklı pek çok ürünün üretimini gerçekleştiren HES Kablo; Uluslararası standartlarda üretim yaparak, geniş bayi altyapısıyla Türkiye’de 16 yıldır sektör liderliğini devam ettirerek dünyada da sayılı üreticiler arasındadır.

Hes Kablo

1974 yılında enerji kabloları üretmek amacıyla kurulan HES Kablo, çok hızlı bir gelişme kaydederek geçen zaman içerisinde; bakır haberleşme kablosu, fiber optik kablo, enerji kablosu (Alçak gerilim, Orta gerilim, yüksek gerilim ve ekstra yüksek gerilim 400kV ), alüminyum iletken, emaye bobin teli, Solar Kablolar ve Zayıf Akım kablolarının üretimini de yaparak kablo ve iletken sektörünün tamamına hitap eden geniş bir ürün yelpazesine sahip olmuştur.

“Güven Veren Teknoloji” sloganı ile hareket eden HES Kablo, 50 yıllık birikimiyle sahip olduğu know-how ve sunmuş olduğu yüksek kaliteli ürünler ile uluslararası arenada bilinir ve saygı duyulur bir marka haline gelmiştir.

Üretim; 120,000 m²’si kapalı olmak üzere 250,000 m² alandaki entegre tesislerde, ISO 9001 standartlarına göre ve ISO 10002, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001 ve ISO 50001 gerekleri göz önünde bulundurularak konusunda bilgi ve deneyim sahibi yaklaşık 1000 kişilik uzman bir ekip tarafından, modern ve teknolojik gelişmelere uygun makine ve yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Ulusal ve uluslararası gözetim firmalarının periyodik olarak yapmış olduğu denetimler sonucu verilen ISO, TSE, VDE, BASEC, SII, GOST, ETL, UKRSEPRO ve KEMA gibi kalite belgeleri, HES Kablo markasına ve ürünlerine gösterilen güvenin bir ifadesidir. HES Kablo, uluslararası ve yerli standartlara göre üretilen ürünlerin yanı sıra, özel müşteri şartnamelerine ve isteklerine göre de ürün geliştirmektedir. HES Kablo üretimin her aşamasında modern test cihaz ve kontrol yöntemleri kullanarak yüksek kaliteli ürünlerin müşteriye ulaştırılmasını sağlamaktadır.

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl belirlemiş olduğu “Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 2018 verilerine göre 105. sırada yer alan HES KABLO, sektör liderliğini devam ettirmekte olup 140'dan fazla ülkeye ulaştırmaktadır.

 

 

 

Yenilikçi ve İnovatif yüzümüzle geleceğe güvenle bakmaktayız. Teknolojinin gelişmesi ile ihtiyaç olan ürün gruplarını portföyümüze eklemek için yenilikçi yatırımlar yapmaktayız. Üniversite sanayi iş birliğini etkin bir şekilde hayata geçirerek Müşteri memnuniyetini ve verimliliği artırıcı süreçlerin inovatif yaklaşımla Ar-Ge ve Ür-Ge projelerini yeniden şekillendirme çalışmaları yürütmektedir.

Türkiye de ilk defa ekstra yüksek gerilim enerji kablosu üretim çalışmalarını realite etmek için yatırımlarına da aralıksız devam etmektedir. HES kablo; üretim kapasitesi uluslararası pazarlarda da rekabet edebilecek seviyededir. Firmamız içerisinde bulunan Ar-Ge merkezi ile VDE standartlarına göre yıpranma test laboratuvarı mevcuttur. Orta, Yüksek gerilim ve Yanmaz Kablo Deney Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından, TS EN ISO/IEC 17025 “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı” akreditasyon sertifikasıyla tescillenmiştir. TÜRKAK tarafından verilen sertifika, Hes Kablo laboratuvarında ‘yanma testleri’ konusunda gerçekleştirilecek olan elektriksel ve mekaniksel tüm testlerde akredite  deney sonuçlarının güvenilir olduğunun ve uluslararası geçerliliğe de sahip olduğunun simgesi niteliğindedir. Firmamızın laboratuvarlarında en ileri teknoloji kullanılmaktadır ve Türk Standartları Enstitüsü yeterliliğine sahiptir.