224kablo
Sektörel

İTO ELEKTRİK SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ GELENEKSEL SABAH KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Ticaret Odası (ITO) bünyesinde çalışmalarını yürüten elektrik sektörü temsilcilerinin oluşturduğu 21. Dönem 64 No.lu Elektrik Ekipmanları Meslek Komitesi Sektörel İstişare Toplantısı, Meclis ve Komite Üyeleri, meslek odaları ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile sektör temsilcilerinin katılımıyla 9 Aralık Cumartesi günü Cemile Sultan Koru Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı eşliğinde gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını İTO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sami Atılgan yaptı. Açılış konuşmasını takiben Komite Başkan Gülşah Uçar, 2023 yılı içinde yapılan komite çalışmaları katılımcılara aktardı. Gülüşah Uçar, göreve geldikleri günden itibaren ayrım yapmaksızın tüm sektör temsilcilerini ziyaret ederek aldıkları geri bildirimler sayesinden sektörde yaşanan sıkıntıları ITO Meclisine taşıdıklarını belirtti. Yeni yılda da sektörel ziyaretlerin hız kesmeksizin devam edeceğini ifade etti.
 Toplantıda Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Karakaş, Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin sunum yaptığı programda mevcut ekonomik durum ve önümüzdeki yıla ilişkin ekonomik öngörülerini katılımcılarla paylaştı. Türk Standartları Entitüsü (TSE) İstanbul Belgelendirme Bölge Müdürü Akdoğan Bulut, TSE İstanbul Anadolu Yakası İthalat Müdürü Ahmet Doğan ve TSE Baş Mühendisi Bahtiyar Uğur da TSE belgeleri, standartları ve denetimleriyle ilgili bilgiler sundu. 
Toplantıda, yapı denetim kuruluşları kanununun yeniden gözden geçirilmesi, merdiven altı ürünler, haksız rekabetin önlenmesi, saha denetimleri ve vize sorunları ele alındı. 
Elektrik Ekipmanları Meclis Üyesi Abdullah Aygün, Çin Halk Cumhuriyeti vizesi ile ilgili kolaylık getiren düzenlemeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Çalışma toplantısı sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini sunduğu oturum ile sona erdi.