224kablo
Köşe Yazıları

İşveren Hukuki Sorumluluk Sigortası

İşyerinde ve/veya çalışma sahasında hatta işe giderken meydana gelebilecek trafik kazası da dahil olarak iş kazalarına karşı herhangi bir önleminiz var mı?
İş yeri sahibi veya yöneticisinin asıl amacı herhangi bir kazaya maruz kalmadan önce çalışan tüm personelin yetkin eğitmenler tarafından eğitim verilerek risklerin ortadan kaldırılması asıl işidir. Gerekli tüm tedbirlerin alınması 2. veya 3. Şahıslar içinde geçerlidir. Olabilecek tüm riskleri ortadan kaldırdığımızda yine de olabilecek iş kazalarında işvereni manevi olarak olmasa bile günümüzün finans sorunlarından uzak tutacak bir sigorta yaptırması gereklidir.
 İşveren Hukuki Sorumluluk Sigortası işvereni güvence altına alan bir sigortadır. İşverenin hukuki sorumluluğu nedeniyle zor durumda kalmasını önleyen bu sigorta sayesinde, iş kazasına uğrayan işçiler veya işçilerin hak sahipleri tarafından işverenden talep edilecek tazminat talepleri karşılar. Ayrıca, SGK tarafından işverene karşı iş kazalarından dolayı açılabilecek davalar sonunda ödenecek tazminat tutarları da güvence altına alır.
- İşverene bir hizmet sözleşmesi ile bağlı ve SGK kanununa tabi işçiler veya bunların hak sahipleri tarafından işverenden talep edeceği tüm maddi bedelleri karşılar,
- SGK kanununun sağladığı yardımların üstündeki ve dışındaki tazminat talepleri ile yine aynı kurum tarafından işverene karşı iş kazalarından dolayı açılacak rücu davaları sonunda ödenecek tazminat miktarlarını poliçede yazılı teminat limitlerine kadar karşılar.
- İşçilerin işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere toplu olarak getirilip götürülmeleri sırasında meydana gelen iş kazaları da buna sigortaya dahildir.
- İşçilerin işveren tarafından görev ile başka bir yere gönderilmesi yüzünden asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda meydana gelen iş kazalarını da kapsamaktadır.
Herkese kazasız ve  bol kazançlı günler diliyorum.