224kablo
Sektörel

Işıldar A-Tech fuarda yerini aldı 

1-Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Alp Türkay 15.01.1963 tarihinde Samsun da doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İmkansızlıklar neticesinde tahsilime ara verip çalışmak zorundaydım ve 1976 Yılında Elektrik sektörüne adım attım ve servis aracı ile 1998 yılına kadar Samsun’dan Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerine satış ve pazarlama yaptım.42 yıldır bu sektörün içerisindeyim.1998 yılında İstanbul Perpa şubesinde Samsun Kuruluşlu olan Borsan A.Ş. şube açınca şube müdürü olarak geldim.4,5 yıl çalıştıktan sonra ayrıldım. Işıldar Pls.ve Ayd.A.Şirketine 2004 yılında Satış ve Pazarlama Müdürü olarak başladım ve halen bu şirkette çalışmaktayım.
2-Firmanızdan bahseder misiniz? Yaptığınız hizmetler nelerdir?
Işıldar Pls. ve Aydınlatma A.Ş.1972 Yılında kurulmuştur. Firmamız plastik elektrik malzemeleri üzerine üretim yapmaktadır. Birçok firmaya fason üretim yaparak satış yapmıştır.2004 Yılında markalaşmaya karar verip kendi bünyesinde Satış ve Pazarlama departmanını kurarak İç ve Dış pazarlara açılmıştır.2008 yılında Ofis Aydınlatmaları üzerine makine parkurunu kurup üretime başlamıştır. Konvensüyel ürünlerde kısa zamanda söz sahibi olmuştur.
3-Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
Üretimimiz her yıl ürün gamını çoğaltarak yaklaşık 400 çeşide ulaşmıştır. Halen yeni ürünler yapmak için argemizi çalıştırıyoruz.
Ürünlerimizin kalıplarını kendi bünyemizde hazırlayıp yerli olarak üretmekteyiz. Kendi bünyesinde ürünlerinin tamamını üreten tek firmayız diyebiliriz.
4-Müşterilerden nasıl geri dönüş alıyorsunuz?
Müşteri velinimetimizdir sözünden yola çıkarak çok güzel desteklerini görüyoruz. Bütün müşterilerimizle can ve aile samimiyeti içerisinde ticaretimizi yapmaktayız.
5-Diğer firmalardan sizi ayıran özellik nedir?
Diğer firmalardan bizi ayıran özellik dürüstlük, doğruluk üretiminin arkasında duran kaliteli üretim yapan müşterilerimizin cebindeki paraya değil de kalbindeki sese kulak veren güzel dostluklar kuran kişiliğimizdir.
6-Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Türkiye’nin 7 bölgesinde dış pazarlarda 28 ülkeye hizmet vermekteyiz
7-Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz? 
Sektörümüz diğer sektörlere göre çok hareketli ve güzeldir. Şu sıralar yaşanan krizlerden dolayı çok üzücü olaylar yaşasak da yine de biz bu sektörü seviyoruz. Kriz bizim sektörümüzü de bayağı etkiledi. Birçok güzel arkadaşlarımız sıkıntılar yaşadı ve kapatmak zorunda kaldılar. Allah yardımcıları olsun. Biz bu yaşanan olaylara çok üzülüyoruz fakat elden bir şey gelmiyor. Meslektaşlarımızdan ricamız kaliteli üretim yapılmasıdır. Yapılan ithalatlarında bazı kalite standartlarında olması temennimizdir.
Sektörümüzün önü çok açık ve yeniliklere her zaman kendimizi adapte etmekteyiz. Teknoloji hemen uygulayan bir toplum olmamız bize de güç veriyor.
8-Elektrik sektöründeki gelişmeler hakkında ne söylemek istersiniz?
Elektrik sektörü 2000 yılından sonra çağ atlamıştır. Bir çok Anadolu firması kurumsallaşmış ve kapasitesini arttırıp ciddi bayilikler alıp bölgesine hakim olmuştur. Aynı zamanda mağazalarını yenileyip plaza şeklinde yerler yapmışlardır.
9-Firma olarak sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Işıldar Plastik ve Aydınlatma A.Ş.46 yıldır bu sektörde hizmet vermektedir.
10-Hedefleriniz neler?
Hedeflerimizi sorarsanız hedef bitmez. Ülkenin ekonomik yapısına göre ürün gamını güncelleyip akıllı bir şekilde büyümektir. Üretimde otomasyona geçip katma değeri yüksek ürünler üretip ihracatımızı arttırmak.
11-Fuarı nasıl buldunuz?
Fuar her geçen sene biraz daha iyiye gidiyor. Biraz daha iç ve dış pazarlara çalışmalar yapılsa daha iyi olur gibi görünüyor. Katılımcının beklentisi yabancı müşteri talebi.
12-Fuarı geçen seneye nazaran nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fuar geçen seneye nazaran biraz daha katılımcısı fazla gibi görünüyor. Fuar organizasyonu biraz daha tecrübe edinmiş gibiydi.
13-Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Bizlere gazetenizde bir yer ayırıp bu yapmış olduğunuz söyleşinden dolayı teşekkür ederiz.