224kablo
Sektörel

İNFORM 'Her Çatı Bir Enerji Santrali’ seminerinde GES tecrübesini paylaştı

Sürdürülebilirlik ilkesini tüm iş süreçlerine entegre eden İnform, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen 'Her Çatı Bir Enerji Santrali’ adlı bir seminere katıldı. Yenilenebilir Enerji Departman Müdürü Hakan Hızarcıoğlu ve Proje ve Satış Mühendisi Emre Zengin, Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumlarıyla ilgili detaylı bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen 'Her Çatı Bir Enerji Santrali’ seminerinde İnform Yenilenebilir Enerji Departman Müdürü Hakan Hızarcıoğlu ve Proje ve Satış Mühendisi Emre Zengin, Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumlarıyla ilgili seminer katılımcılarına bilgi verdi.

“3kW ve altı kapasiteler için Çağrı Mektubu değerlendirme tutulmuyor”

Lisanssız üretim başvuru ve kabul süreçleriyle ilgili katılımcılara detaylı bilgi veren yetkililer, özellikle son günlerde birçok kez haberlere konu olan konutların çatılarına ve/veya cephelerine kurulacak 10kW ve altı güçlerdeki GES'lerle ilgili bilgilerin detaylarını da paylaştı. 3kW ve altı kapasiteler için Çağrı Mektubu’nun herhangi bir değerlendirmeye tabi tutulmadan verilebileceğini söyleyen İnform Proje ve Satış Mühendisi Emre Zengin, konutun satılması ya da kiracı değişmesi durumunda, (Geçici Kabul şartı aranmadan) tekrar kabul işlemine gerek kalmadan imzalanacak sözleşme ile tesis kullanımına devam edilebileceğini vurguladı. 27/03/2018 tarihli 7103 Numaralı Kanun ile 10 kW’a kadar bir üretim tesisinde üretilen elektrik enerjisinin ihtiyaç fazlasının tedarik şirketine satanların Gelir Vergisinden muaf tutulduğunun altını çizen Zengin; ayrıca Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı hibe ve/veya kredilerden yararlanan, Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifleri, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri, Sulama Birlikleri, Kamu kurum ve kuruluşları, Üniversiteler ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri ve Organize Sanayi Bölgelerinin Çatı GES projeleri için tahsis edilebilecek trafo kapasiteleri ve süreçleriyle ilgili tüm detayları da katılımcılarla  paylaştı.

Öte yandan farklı güçlerde ve farklı ürünlerle yapılan sistem tasarımlarını ve sonuçlarını da seminer kapsamında paylaşan İnform Proje ve Satış Mühendisi Emre Zengin, en iyi ürün modellemesi hakkında teknik bilgiler paylaşarak sunumunu tamamladı. Proje ve Satış Mühendisi Selçuk Özel ise seminer sonunda dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Seminerde EPC firması olarak bilgiler aktaran İnform'un dışında ürün tedariği yapan firmalarda ürünleri hakkında bilgiler verdi.