224kablo
İl İl Türkiye

İL İL TÜRKİYE ÇORUM - Koparan Aydınlatma Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Zülfikar Köse

Çorum Türkiye’nin Orta Karadeniz bölgesinde yer almaktadır.
2015 Sayımlarına göre 527.220 kişilik nüfusu vardır. Bir önceki sayımlara göre malesef artış yerine azalma görülmektedir.
Çorum  tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret endüstrisinin çok gelişmiş olduğu bir şehirdir.
Ayrıca Leblebisi ile meşhur olan Çorum’da sayısız turistik mekan bulunmaktadır. 
Yemek kültürü ile de bilinen Çorum’da Çorum Mantısı, Madımak ve Katmer gibi daha sayılamayan bir çok leziz yemekleri ile meşhurdur.
Çorum il topraklarının %61'i dağlıktır. Bu dağlar derin vadilerle yarılarak birbirinden ayrılmışlardır.
Dağlar kuzey-batı yönünde uzanmıştır. Çorum il topraklarının batı kısmı Kuzey batı anadolunun en önemli dağ sırası olan ve batıda Sakarya nehri ile doğuda Kızılırmak nehri arasında uzanan Köroğlu Dağ sırasının en doğu ucunda yer alır. Köroğlu dağ sırasının Kızılırmak havzasına ulaştığı yerde oluşan önemli yerleşmeler; İskilip, Bayat, Kargı, Oğuzlar, Dodurga, Alpagut'tur.
Çorum ilinde çeşitlenmiş tarım yapısı olup ürün yelpazesi geniş üretim miktarları fazladır. En çok yetiştirilen tarım bitkileri; buğday, şekerpancarı, arpa, soğan, domates, patates, kavun, karpuz, hıyar, üzüm, nohut, fiğ, pirinç, ayçiçeği, yeşil mercimek, ceviz, elma, kiraz, gebere. 2002 yılı Türkiye istatistiklerine göre yeşil mercimeğin %14'ü, pirincin %11'i, soğanın %8'i Çorum ilinde üretilmiştir. Geleneksel yöre sebze ve meyvelerinin dışında olanlarda özellikle İskilip ve bölgesinin mikro klima iklimi sayesinde yetişebilmektedir; Antepfıstığı, haşhaş, kayısı, Trabzon Hurması gibi bitkilerde yetişebilmektedir. 2002 yılında ildeki traktör sayı 20.929 adet.

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
Zülfikar Köse 1976 Çorum doğumlu, evli 3 çocuk babasıyım 10 yıldır Elektrik ürünleri temini ve pazarlaması üzerine çalıştım. Sektör ile tanışmadan önce Harita sektöründe Topograf olarak çalıştım. Oratağım Ekrem Ümit ile kendi firmamızı kurmaya 2010 yılında karar verdik ve Koparan Elekrik’in temellerini attık. 
2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
Lise öğrenimimi Çorum da tamamladıktan sonra Ankara’da özel bir firmada topograf olarak çalışmaya başladım. 2002 de Ankara’dan ayrılarak Çorum da bir elektrik firmasında pazarlamacı olarak işe başladım. Pazarlamacı olarak 9 yıl çalıştıktan sonra başarılı olduğumu gördüm 2010 yılında kendi işimi yapamaya karar verdim.
3. Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
Güçlü iletişim yeteneğim ve ikna kabiliyetim ile ticarete atılmanın kendim için doğru karar olduğunu bildiğim için elektrik sektörü ve hareketliliği sevdiğimden dolayı kendi firmamı kurarak yola devam ettim.
4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Firmamız kaliteyi ve güvenilirliği öncelik haline getirmiş yüzde yüz müşteri memnuniyetini kazanarak çalışmayı prensip edinerek hizmet vermeyi sürdürmektedir. 100 m2 alanda başladığımız firma şuan 700 m2 showroom ile hizmetine devam etmektedir. Muhtelif elektrik malzemelerinin temini ve satışı ile faaliyete geçtik ürün ağımızı geliştirerek sektörün öncü ve güvenilir üretici ve sağlayıcı firmalarını (Audio, Günsan, Yücel, Işıldar) arkamıza alarak başarılı bir şekilde devam etmekteyiz. Bölgemizdeki işletme ve İnşaatların iç tesisat ve aydınlatma için gerekli malzemelerin teminini sağlıyoruz.2014 yılında Çorum da akıllı ev sistemlerinin tanıtımını ve dağıtımını üstlendik.
5. Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
Türkiye genelinde uygun ve kaliteli olacak şekilde sektörün taleplerine ve beklentileri doğrultusunda gerekli araştırmaları yapıp teminini sağlıyoruz.
6. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Şuan ki geldiğimiz noktada Çorum ile ilçeleri ve Karadeniz bölgesinde hizmet vermekteyiz. Orta Karadeniz ve İç Anadolu da ağımızı genişleterek hizmet vermeyi amaçlıyoruz. 
7. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz.
Müşteri güvenini her dönemde öncelik haline getirmeyi prensip edinmemizden ötürü müşterilerimizden güzel dönüşler alıyoruz. Kaliteli hizmete önem verdiğimiz için müşterilerin memnuniyetini ve güvenini kazanıyoruz.
8. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
10 yıla yakın faaliyet gösteriyoruz.
9. Çorum’un sektöre katkısı nedir?
Sektörün en ciddi sorunu ölçüsüz rekabet anlayışı ve güvenilirliği olmayan yan sanayi ürünlerin çoğalmasıdır, fakat ilerleyen dönemlerde bu gibi ürünleri müşterinin tanıması ile kaliteli ve güvenilir ürünlerin yerini geri kazanacağını düşünüyorum. İşinde kaliteye ve memnuniyete önem veren firmalar sektörde yerini koruyacaktır. 
10. Sizin ve şirketinizin bundan sonra ki atılım ve vizyon hedefleri neler olacak?
İstek ve taleplerin doğrultusunda ihtiyaçlar da değişiyor bu değişimlerin doğrultusunda ürün ağı çoğalmakta bu sebepten dolayı firmamızın büyüyüp gelişmesi kaçınılmazdır.
11. Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
Kaliteli, disiplinli ve özverili çalışmak ile sektörde öncü haline gelebilirler.