224kablo
İl İl Türkiye

İL İL TÜRKİYE  AFYONKARAHİSAR - Dervişoğlu Elektrik Yönetim  Kurulu Başkanı Orhan Kaymakçı 

Afyon’un  tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanmaktadır. Afyonkarahisar mermer tesisleri ile, 2005 yılı itibarıyla büyüklü küçüklü 356 mermer işletmesinin faaliyet gösterdiği Afyonkarahisar'da, zengin ve kaliteli mermer yataklarının işletilmesi ve işlenmesi, sektörün hızla gelişmesini sağlamıştır. Gıda sektörü de gelişmiş durumdadır.
Tarihimiz açısından büyük bir başarıya imza atılmış Afyon ilimiz, kültürüyle ve gezilecek yerleri ile de ilgi odağı.Her yıl ziyaretçi akınına uğrayan kaplıcaların sıcaklığının 60 dereceyi aştığı ve birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. 
Ayrıca kaplıcalardaki bazı tesisler bakanlığın onayıyla sevkli hastaları da kabul ediyor. Kaplıcaların bir diğer özelliği ise, çamur banyosu yapılabilmesi. Sandıklı Hüdai Kaplıcaları, ziyaretçilerine sağlıklı bir tatil geçirme fırsatı sunuyor. Afyonkarahisar’da Cumhuriyet şehitler anıtı bulunmaktadır bu döneminde PKK ile mücadele ederek şehit düşmüş Türk askerlerinin anısına yapılmış. Cumhuriyet Şehitleri Anıtı, vatan için canını feda etmiş askerlerimizi anmak isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken yerler arasında.

Dervişoğlu Elektrik Yönetim  Kurulu Başkanı Orhan Kaymakçı
Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?
İsmim Orhan Kaymakçı Afyon Dervişoğlu Aydınlatma Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited şirketinde pazarlama ve satış müdürüyüm.
İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
1976 yılında İzmir Seyhan Elektrik’ de ilk işe başladım. 43 yıldır bu piyasa da çalışmaktayım.
2002 yılında eşimin tayini sebebi ile Afyona geldik ve yerleştik. 17 yıldır Afyon’da da bu sektördeyim.
Bir yıldır Dervişoğlu Şirketler Grubunda elektrik mağazamızı açarak da bu sektöre şirket olarak ilk adımımız atmış bulunmaktayız. Kendimizden emin bir şekilde de ilerliyoruz.
Bu sektör de olmaya ne zaman karar verdiniz. Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi? 
1976 yılında eniştem Kemal Güven’in ısrarı ile başladım. İlk günden beri işimi severek yapmaktayım. Yeni insanlarla tanışmak ve başka sektörde ki insanlara yardımcı oluyoruz. Bu yüzden elektrik sektöründe çalışmaktan keyif alıyorum.
Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Dervişoğlu şirketler grubu Afyonda mermer sektörün de köklü bir firmadır. Biz elektrik satış bölümü olarak daha çok yeniyiz ama tecrübelerimizle Afyonda bulunan mermer ve tuğla fabrikalarına ayrıca mermer makine imalat firmalarına çalışmaktayız. Sanayi ağırlıklı elektrik malzemesi satışı yapmaktayız. Ayrıca son on yıldır turizm sektöründe Afyon büyük bir atak yaparak oteller zinciri kurmuştur. Elektrik malzemeleri tedarik konusunda şirketimiz olarak oteller zincirine de hizmet etmekteyiz.
Üretim aşamalarınızdan bahseder misiniz?
Dervişoğlu Şirketler Grubu olarak, mermer imalatı ambalaj fabrikası üretim yapmaktadır. Elektrik mağazasında satış proje taahhüt firmalarına hizmet vermekteyiz.
Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Bolvadin, Emirdağ, Suhut ilçelerinde bulunan mermer ocaklarına ayrıca Afyon’da ki tavuk ve yumurta üretim çiftliklerine ve daha başka üretim yapan firmalara elektrik malzemeleri tedarik konusundan yardımcı olmaktayız.
Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Türkiye genelinde ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşamamıza rağmen elektrik sektörü hiçbir zaman durmamıştır. Yenilikler her zaman hızlı bir şekilde devam etmektedir. Önemli olan kaliteli malzeme tedarikinde hızlı hizmet vermeyi sürdürdüğümüz müddetçe piyasamız hiçbir zaman durmayacağına inanıyorum önemli olan bu sektörde güvenirlik ve doğru hizmettir.
Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Elektrik sektöründe 43 yıldır hizmet vermekteyim.
Afyon’un sektöre katkısı nedir?
Afyon’un bu sektöre katkısı çok büyüktür. Sebebi ise mermer fabrika ve ocaklarının yoğun bir şekilde yur içi yurt dışı pazarının geniş olması ayrıca üretim olarak tuğla fabrikalarının çok olması, yumurta ve tavuk üretiminin Türkiye piyasasında önemli bir yer tutması son on yılda turizm sektöründe kaliteli oteller zincirinin yer alması afyon elektrik piyasasını daha önemli kılmıştır.
Objektif olarak yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?
Bizim zamanımızda stok ve sayımlar günlerce ve çok zor geçerdi. Şimdi teknoloji işimizi çok kolaylaştırdı. Gençler bu konuda çok iyiler. Bilgisayar ve internet yoluyla sorunları hızlı bir şekilde çözebiliyoruz. Tabi ki bizde bu sisteme çabuk adapte olduk hızlı ve güvenilir bir şekilde devam ediyoruz.
Sizin ve şirketinizin bundan sonraki atılım ve vizyon hedefleriniz neler olacak?
Şirketimizin doğru güvenilir ve sistemli bir şekilde emin adımlarla büyüyor. Kaliteli hızlı hizmet vererek her kesime hitap etmek ilk hedefimiz.
Sektöre girmek isteyen yeni girişimcilere ne önerirsiniz?
İstikrarlı, doğru ve güvenilir olmaları çok önemli yaptıkları işi severek geçici değil, uzun yıllar hizmet vermeyi amaçlayarak çalışmalarını öneririm.
Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı?
Volt Gazetesi ailesine bize de yer ayırdıkları için teşekkür ederim. Türkiye’nin geleceği için her şey yolunda gider umarım. En az zararla iyi günlere doğru hep birlikte ilerleriz.