224kablo
Röportajlar

Hızlı hizmet ve ürün kalitesi ile Kuzey Elektromarket

• Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz kendinizden bahseder misiniz? 
Harun İslam: Harun İslam,  Elektrik Elektronik mühendisiyim. 1988 yılında Samsun’da doğdum. Yaklaşık 15 yıldır elektrik, taahhüt, proje, satın alma ve satış olmak üzere birçok dalda görev yaptım.
Soner Akyol: Soner Akyol 1982 yılında Giresun’da doğdum. Yaklaşık 15 yıldır elektrik sektörünün içerisinde satış ve farklı     pozisyonlarda görev aldım.

• Firmanızın kuruluşundan ve yaptığınız faaliyet konularından bahseder misiniz? 
Harun İslam: Kuzey Elektromarket olarak iki ortak bu yola tecrübelerimizden ve deneyimimizden elektrik sektöründe ki iş ortaklarımızı buluşturmayı amaçlayarak firmamızı kurduk.
Soner Akyol: Biz Batı, Orta ve Doğu Karadeniz’de toptan ve     perakende olarak müşterilerimizi elektrik malzemeleri ile buluşturuyoruz. Uygun fiyat anlayışı ile teknik açıdan da hizmet     vererek çözüm ortaklığı yapmaktayız. Elektrik sektöründe kendini kanıtlamış global ve yerli üretici firmaların bayiliğini yaparak müşterilerimizi bu firmalarla buluşturuyoruz.

• Ürün yelpazenizde ne tür ürünler var? Bu ürünler daha çok nerelerde kullanılıyor? Biraz bahseder misiniz?
Harun İslam: Ürün yelpazemizde alçak gerilim ürünleri, orta gerilim ürünleri, zayıf akım, otomasyon ve kumanda ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünleri endüstriyel alanlarda hastane, okul, AVM vb. yerlerde kullanılabilir.
Bunun dışında da inşaat projeleri konut vb. işlerde kullanılan malzemeler de ürün yelpazemizin içinde yer almaktadır. Bu ürünleri satış ağımızla taahhüt yapan müşterilerimiz, fabrika müşterilerimiz ve bu işin servisini yapan müşterilerimizle de malzemelerimizi buluşturuyoruz.

• Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Soner Akyol: Hizmet verdiğimiz bölgeler ağırlıklı olarak kendi bölgelerimiz olan Batı, Orta ve Doğu Karadeniz bölge-leridir. Bunun yanı sıra İç Anadolu ve diğer bölgelerde de tanıdığımız bildiğimiz fabrika müşterilerimize de hizmet veriyoruz. 

• Müşterilerden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz? 
Harun İslam: Müşterilerimiz hem çok memnun hem de çok samimi bir şekilde geri dönüşler yapıyor.
“Yeni bir heyecan, yeni bir kan gerekliydi. Bunun siz olmanızdan çok mutlu ve gururluyuz’ gibi çok heyecanlandırıcı, duygulandırıcı, gurur verici sözler ve tepkiler duymak bize daha çok azim ve istek katmakta. Bizde bu övgülere karşı mahcup olmamak için elimizden gelenin fazlasını yaparak hem elektrik camiasına yeni bir kan yeni bir heyecan ve teknik anlamda yeni bir akım oluşturacağımıza inancımız tam.

• Şu an biliyorsunuz ki pandemi süreci devam ediyor. Bütün dünyayı etkilerken, sektör içerisinde bulunan birisi olarak, bu pandemi sürecinde 2020 yılını nasıl yorumluyorsunuz? Bu bağlamda nasıl bir yol izlediniz?
Soner Akyol: Yılın ilk çeyreğinde bütün sektörler gibi elektrik sektörü de çok etkilendi. İlk çeyrekte özellikle yasaklar ve evde kalmamız konusunda ki uyarıları dikkate alarak bu süreci atlatmaya çalıştık. İkinci çeyrekte ise yasakların bitmesi ve seyahat kısıtlamalarının kalkması ile birlikte seyahat ve satış konusunda sahada bulunarak ilk çeyreğin olumsuzluklarını üzerimizden atmaya başladık. Tabi bu süreçte e-ticaret kısmının önemi ortaya çıktı ve o dönemde internet alışverişleri sayesinde ilk çeyrekte bu kanaldan satışlar yaparak açığımızı kapattık.

• Bu süreçte herkes internete yöneldi. E-ticarette büyük hareketlenmeler oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 
Harun İslam: Bizde pandemi sürecinin ilk çeyreğinde internetten satışlarımızı yapmıştık. Bununla ilgili önceden alt yapımızı oluşturmuştuk. Bu dönemde bunu kullanmak bizim için çok faydalı oldu. Yaptığımız şeyin vizyon olarak tabir ettiğimiz kavrama ne kadar uyduğunu sizde bu yaptığımız ön görü ile takdir edeceksinizdir.

• Sizin bu sektörle ilgili gözlemlediğiniz sorunlar neler?
Harun İslam: Bu sektörle ilgili en büyük sıkıntımız istikrarsız fiyat anlayışı. Demek istediğim maliyete göre ticaret yapılması, son alınan maliyet üzerinden değil de eski alınan maliyet üzerinden satış yapılması. Sadece elektrik sektörüne özgü bir satış yapısı olması ile birlikte sektörümüzün en büyük sıkıntısı haline gelmiştir. 
Soner Akyol: Rekabeti seviyoruz işimize heyecan katması ile birlikte müşterilerimize de daha iyi fiyat daha iyi hizmet verebiliyoruz bu sayede. Tabi ki de rekabet aynı şartlarda olursa bu dediklerimiz oluşmakta bir sıkıntımızda rekabetin eşit olmamasıdır.
Paylaşmayı bilmiyoruz paylaşabilirsek eminim bu sektör hepimize yeter ve hepimiz başarılı oluruz. Hayat paylaştıkça güzelleşir. Hadi gelin paylaşalım 

• Firmanızın sektörde ki misyonu ile ilgili değerlendirmelerinizi paylaşır mısınız?
Soner Akyol: Misyonumuz sürdürülebilir ticaret yaparak elektrik sektöründe kendimize yer edindirmek istiyoruz. Sektöre yeni bir ışık ve yeni akımlar getirebilmek en büyük temennimiz. Önce hizmet diyoruz ve bu şekilde yolumuza devam ediyoruz.

• 2021’de Firmanızdan neler beklemeliyiz?
Harun İslam: Firmamızdan elektrik malzemeleri konusunda     teknik donamımızdan yararlanabilirsiniz. Geniş ürün yelpazemizle birlikte hızlı tedarik hızlı sevkiyat ve istikrarlı fiyat konularında her zamankinden daha hızlı dönüşler sağlayacağız.

• Son olarak, Eklemek ya da belirtmek istediğiniz bir şey var mı? 
4M Altın Elektrik’e bize verdikleri desteklerden dolayı başta Mesut Altın olmak üzere Malik Altın ve Metin Altın’a da sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı iletiriz.