224kablo
Köşe Yazıları

HİÇBİR ŞEY KORKU KADAR HIZLI YAYILAMAZ

Kahkaha bulaşıcıdır derler ama korku salgın gibidir. Bir defa girdimi bedenimize kolay kolay bırakmaz bizi. Korkmaya başlamaya görün, asla sonunu getiremezsiniz. İnanın herkes korkar, en zalim eşkıyadan, en mazlum köylüye kadar korkmayan yoktur yeryüzünde. En güçlü Aslandan, en zayıf Tavşana kadar tüm hayvanlar da korkar. Sonsuz bir döngüdür korku. İnsanın çekeceği acının bir haddi vardır, ama korkunun yoktur. Korku aynı zamanda bizi ayakta tutan, en güçlü duygulardan biridir.
Konuyu biraz daha açalım.
Hepimiz iş insanlarıyız. Açıkçası hepimiz korkuyoruz. İş insanıysanız korkarsınız çünkü. Korkmak için o kadar çok neden var ki. Hadi bazıları nelermiş birlikte bakalım.
Bunlar, Hemen hemen her gün duyduğumuz kelimeler.
İş adamları tedirgin, Esnaf kan ağlıyor, Borsa çakıldı, Altın uçtu, dolar durdurulamıyor. Enflasyon, Resesyon, Konkordato, Kriz, İşsizlik, İflas, Dava, Mahkeme, çek döndü v-s, bunlar dolaylı veya dolaysız şekilde hepimizi etkiliyor. Gelecek planlarımızı alt üst ediyor. Belirsizliğin en tepe noktasındayız gibi açıkçası.
Şirketlerimiz her an çatlayacak bir buz denizinin ortasındaymış gibi duruyor önümüzde.
Ve gün içinde birbirimize söylediğimiz bu kelimelere ne demeli.
Abi bu ay maaşları nasıl ödeyeceğiz, berbat durumdayız.
Bu gidişle yıl sonunu zor görürüz kardeşim.
Dolar bizi mahvetti abi, perişan durumdayız.
Ben böyle ticaret görmedim. Vesaire, vesaire.
Üstüne üstlük gündeme bomba gibi düşen Corona virüs belası kapımıza dayanmış durumda.
Birbirimizi etiketleyerek korkuyu aramızda dahada büyütüp, işleri çıkmaz hale sokuyoruz.
Çünkü hiçbir şey korku kadar hızlı yayılamaz.
Peki ne yapacağız.
Bu benim reçetem, size de aynısını öneririm.
İşin en başında her şeyden önce kendinize haksızlık etmeyin. Faturayı kendinize kesmeyin.
İçinde bulunduğunuz durum sizin suçunuz değil, rahat olun. Yaşadığımız coğrafya nın şartları böyle, korkuyu içinizden atın. Defedin gitsin. Cenazeniz öldüğünüzde yerde mi kalacak, kalsın, sallayın gitsin korkmayın.
Her zamanki den daha çok, nefesiniz tükeninceye kadar çalışın, daha çok üretin, daha çok eleman çalıştırın ve daha daha çok şirketinizi büyütün. Dünyaya açılın bir numara olun korkmayın. Sizi umutsuzluğa sevk eden herkesten ve her şeyden uzaklaşın. Boşuna beklemeyin beklediğiniz gelmeyecek. Kimse size sihirli değneğini uzatmayacak. Sihirli değnek elinizde çünkü, dokunduğunuz yere umut verin, taşın suyunu çıkarın, bastığınız yeri Altın’a çevirin. Daha iyisini yapmak için bir yol vardır. Bulun onu!
Korkanlar etraflarına ördükleri duvarların yıkılmasından korkarlar. Yıkın duvarlarınızı. 
On yedi katlı binan yıkıldıysa on sekiz katlısını yapacaksın, elli beş kez düştüysen elli altıncı kez kalkacaksın, bazı savaşlar böyle kazanılır.
Düşünmek korkuyu alt etmez, korkuyu ancak hareket alt edebilir.
Korkmayın hareket edin, kimse sizi durduramaz. Vesselam…
Son söz
Başarısızlıktan korkmayın!
Başarısızlık değil, düşük hedefler esas suçtur.
Büyük girişimlerde başaramamak bile görkemlidir. Bruce lee